Otos inicia el seu camí cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU. L'Agenda 2030 compta amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que fixen unes línies de desenvolupament a les quals hem d'aspirar. Per a la seua implementació, en 2019 el Govern espanyol va aprovar l'Agenda Urbana 2030, i per donar compliment als compromisos, la Diputació de València, a través del Pla d'Inversions per al bienni 2020-2021, ha inclòs l'obligatorietat d'elaborar els Plans Urbans d'Actuació Municipal (PUAM).

Aquests plans suposen una eina de caràcter estratègic local amb el propòsit d'emprendre el camí necessari per fer del municipi un lloc més habitable, just, inclusiu, saludable, intel·ligent i sostenible dins del marc de les noves polítiques internacionals.

Dotar al municipi d'una planificació estratègica que incorpori els objectius establerts per l'Agenda 2030 en el marc del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS); Disposar d'un full de ruta d'actuacions que permeta integrar les prioritats futures respecte a obres i serveis a desenvolupar a Otos; i Facilitar l'accés del municipi a convocatòries d'ajudes en l'àmbit provincial, estatal i europeu.

Otos ja ha iniciat aquest camí i per al procés d'elaboració del pla serà necessari comptar amb la participació ciutadana dels agents públics i privats del municipi perquè junts puguem decidir quin municipi volem.

Per a poder elaborar el pla han volgut comptar amb tots vosaltres i incorporar la seua visió sobre el municipi tant la seua situació com les vostres preocupacions, aspiracions i demandes.

L’enquesta es troba a les seues xarxes socials municipals i estarà disponible fins al pròxim dimecres dia 25 de gener.