Entrevista a Jordi Vicente, alcaldable d'Unides Podem per Ontinyent

Esquerra Unida ha escollit al seu candidat per a l’alcaldia, Jordi Vicente, qui finalment representarà a Esquerra Unida-Podem, repetint la fórmula que ja van utilitzar en les eleccions del 2019. Silvia Arqués serà en aquesta ocasió la número 2 d’una llista actualitzada amb cares noves i sang jove, segons ens ha explicat l’alcaldable a Ràdio Ontinyent.

Jordi Vicente ha passat pels nostres micròfons per “adequar al segle XXI la ciutat d’Ontinyent i pal·liar el que considerem una gestió municipal d’endeutament de la ciutat que va augmentant els últims anys” i matisa que “considerem que si no para d’augmentar el deute és una mala gestió”.

Jordi Vicente es mostrava convençut de poder aportar a Ontinyent tota la experiència que té del treball realitzat a moltes de les associacions en les que ha estat, com associacions veïnals o juntes de comparses.

“Em considere un home d’esquerres, i l’únic partit afin a les meues idees és EU. Desenvolupe una tasca a nivell local, autonòmic i nacional. Conec el poble, treballe per l’esquerra a nivell estatal i puc fer les tasque per adaptar al nou segle a la ciutat, però fer-ho amb trellat”

Vicente es considera “un defensor de la participació ciutadana”, però això sí, matisa, “des de la base, des de les associacions veïnals, des de les associacions festives, de tots aquells que treballen el dia a dia. Ells son els que més saben el que es necessita, i saben trobar les solucions als problemes que es plantegen a cada moment”.

Recordava que “vaig formar part de la junta dels Fontanos que va canviar per sempre la història de les festes amb eixa primera esquadra de dones, que ara està més que assentat ja a la ciutat, però ens vam endur moltes bronques en aquella època”. També explicava sobre altre dels grans esdeveniments d’Ontinyent que “vaig formar part dels inicis de la Fundació Universitària, que molts no volen recordar, però es va finançar entre els treballadors i empresaris de la ciutat, destintant els seus propis diners per poder viure el naixement d’eixa fundació, i ara volem recuperar les coses ben fetes, però sense vanagloriar-se de tot el que fem”.

Respecte al temps per posar-se en contacte amb la ciutadania, Vicente afirma que “mosaltres sempre hem estat en contacte ells, sempre hem estat al seu costat i buscant què necessiten”. “Nosaltres hem decidit seguir vivint i treballant a Ontinyent, comprant a Ontinyent. Vivim de la ciutat i hem desenvolupat els nostres treballs ací. Joves de 24 anys han decidit quedar-se a la ciutat, unir-se a les nostres llistes per fer créixer el municipi tots junts”. I finalitzava al respecte explicant que “donarem solucions als problemes amb trellat, sense grans ‘boatos’ i fotos, que per a això ja estan les festes”.

Per últim ha aprofitat per explicar que ”demanaré el recolzament a la nostra candidatura perquè lluitarem i treballarem per adaptar la ciutat als temps actuals, però ho farem sense perdre els nostres arrels. Treballarem en trellat, sense necessitat de fer espectacles i pensant sols en millorar la vida dels veïns”.