El temporal de vent que està assolant a la Comunitat Valenciana no ha passat de llarg de La Vall d’Albaida en aquesta ocasió. El temporal s’ha fet notar i ha suposat distints desperfectes, sobretot a la capital, Ontinyent, on per sort sols s’han de lamentar danys materials.

I diguem que per sort sols s’han hagut de lamentar danys materials perquè podria haver sigut molt pitjor. Aquest matí els bombers del Consorci de València han hagut de treballar en la caiguda de les planxes metàl·liques a una fàbrica d’Ontinyent, unes planxes que, com podeu observar a la imatge que encapçala aquesta noticia, podrien haver causat greus danys personals.

No ha sigut aquest l’únic desperfecte generat, ja que durant el dia d’ahir es va informar sobre distintes actuacions necessàries. Per exemple una farola amb risc de despreniment a la zona de L’Ordim, fins on van haver d’anar els treballadors municipals per arreglar els desperfectes. També es van generar molèsties com contenidors de fem arrastrats pel vent al mig del carrer en la zona de Veles e Vents; o altre que directament havia caigut a la zona de Sant Antoni.

L’actuació més repetida, i també perillosa d’aquests temporals de vent, ha sigut la de les branques i arbres. Durant tota la jornada s’han hagut de retirar rames caigudes a zones com el carrer de les Monges Carmelites o a la plaça del Músic Vicente Rodríguez, aquesta última d’uns 4 metres de longitud que per sort no van causar cap dany personal.

Els horaris de les actuacions als arbres, pràcticament tots de nit, fan veure que les fortes ratxes de vent han arribat de matinada, com la que va tombar un pi sencer a la zona de Santa Ana o la gran rama que aquest matí ha dificultat el trànsit rodat a la rotonda del Salt del Bou.

Fins a 80 km/h a La Vall d’Albaida

Durant el dia d’ahir Bocairent, Fontanars, Otos i Albaida es van aproximar molt a les ràfegues de 80 km/h; més de 70 km/h a Beniatjar; mentre que pràcticament 70 a Ontinyent, Agullent, Bèlgida i Aielo de Malferit.

Quasi la totalitat dels municipis de La Vall d’Albaida van veure superats els 60 km7H en les ràfegues màximes del dia d’ahir. I sembla que durant aquest matí podrien fins i tot haver sigut més fortes.