La Diputació de València ha aprovat per unanimitat, durant el ple de setembre, 1.473 sol·licituds dels ajuntaments, ens locals menors i mancomunitats de la província per a executar altres tants projectes de millora d'infraestructures i serveis en els municipis valencians, en el marc del Pla d'Inversions 2022-23 que compta amb una dotació global de 144 milions d'euros, la més amplia de la història.

L'àrea de Cooperació que dirigeix Carlos Fernández Bielsa ha rebut més de 1.500 sol·licituds en el segon pla inversor de la legislatura, la pràctica totalitat de les quals, un 99,5%, seran licitades i executades directament per les corporacions locals.

Aquesta és una de les principals novetats del pla, que a més de l'autonomia local i els criteris de repartiment objectius pretén reduir la burocràcia. Ho explica el propi Bielsa, qui recorda que els responsables locals són els que han decidit a quines obres o actuacions destinen els diners. “Això no canvia, però hem fet un pas més amb la finalitat de permetre als tècnics dels ajuntaments donar el vistiplau als projectes, la qual cosa ajuda a agilitzar les tramitacions i a executar les actuacions amb major rapidesa”, assenyala el responsable de Cooperació Municipal.

En total a La Vall d’Albaida s’han destinat més de 14 milions d’euros, destinant molts dels recursos a les localitats més xicotetes, que són les que no solen poder permetre’s. Els projectes acceptats van sobretot encaminats a matèries de sanitat, inversions en edificis culturals, millora de l'allumbrat, creació de parcs i jardins. Un pla que premia el desenvolupament sostenible, polítiques d'igualtat, mobilitat i d'eficiència energètica.

Escolta l'entrevista completa amb Carlos Fernández Bielsa ací:

Entrevista a Carlos Fernández Bielsa, el Pla d'Inversions 22-23 compta amb una dotació global de quasi 15 milions a la Vall d'Albaida