Aquest estiu s’ha parlat molt de la falta de facultatius que arrastra la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. Un dels municipis que més està patint aquesta situació és la localitat valldalbaidina d’Otos.

El poble d’Otos, de tan sols 430 habitants, va camí del mig any ja sense tindre servei de pediatria a la localitat, un servei que es donava una vegada a la setmana, però que des del passat mes de juny no té lloc a la localitat. Els veïns del municipi s’han quedat sense un servei molt important, i si volen rebre’l han de desplaçar-se fins al municipi veí de Castelló de Rugat, uns 10 quilòmetres per carretera.

A pesar que en un inici anava a ser sols durant el període vacacional, ja s’ha informat a l’alcalde d’Otos que no serà fins al pròxim mes de novembre quan el servei puga reprendre’s, una circumstància que ha portat a la localitat a presentar una queixa formal a la Conselleria de Sanitat degut a tots els malestars que està ocasionant als quasi 50 joves d’entre 0 i 14 anys censats.

Des del municipi afirmen que “ens omplim la boca de voler lluitar contra el despoblament, però fan falta fets i no paraules, i no crec que deixar-nos mig any sense pediatra siga una bona forma de lluitar contra aquest fet”, finalitzen.