L'última víctima mortal a la CV-60, en el tram entre Terrateig i L'Olleria ha tornat a posar el crit al cel respecte a la situació actual d'una carretera que ja fa anys que alcaldes i responsables de la zona demanen que es convertisca en autovia per evitar que continuen passant accidents en el que és el gran punt negre de La Vall d'Albaida.

Aquest accident va tornar a posar a primera ordre del dia, com per desgràcia passa cada vegada que hi ha una víctima, el desdoblament de la carretera. Per desgràcia perquè es perga una nova vida en eixa carretera i per desgràcia perquè sembla que no es reacciona fins que no ocorre.

El desdoblament de la CV-60 en el tram L’Olleria – Terrateig es va signar fa més de 17 anys. Des d’eixe moment han sigut quasi 20 les víctimes mortals que ha hagut en eixa carretera, més d’una per any. El desdoblament implicaria que els dos carrils actuals de la cv-60 foren sols d’una direcció i que hi haguera altra carretera de dos carrils en altra direcció, és a dir, convertir quasi en autovia tot el tram que falta, com sí que està des de Terrateig fins a Gandia.

Des de Ràdio Ontinyent ens vam posar en contacte amb la Generalitat per saber en quin punt es troba aquest projecte després de que faça uns anys que no s’avança en absolutament res al respecte. La consellera de l’àrea, l’ontinyentina Rebeca Torró, ens explicava que el desdoblament "és una prioritat absoluta per a la Generalitat" i ens avançava que "esperem que estiga licitada a finals d'aquest 2022 o a principis de 2023". Això serà possible perquè com ens deia Torró "ja hem aconseguit el projecte bàsic aprovat i la declaració d'impacte ambiental".

Rebeca Torró parla sobre la situació del desdoblament de la CV-60