El judici del conegut com a cas Alqueria contra l'alcalde d'Ontinyent i expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez, i altres catorze persones, comença aquest dilluns a la sala Tirant dels jutjats valencians, la que habitualment acull les vistes de les macrocauses judicials.

Des de hui i fins dimecres que ve està previst que únicament es done veu als lletrats perquè presenten les seues qüestions prèvies, i no serà fins el pròxim dia 26 quan comencen a declarar els acusats, un dia 26 on serà torn per a l’alcalde d’Ontinyent.

El judici arriba després de més de quatre anys des de l'operació policial en la qual es va produir la detenció del llavors president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez i el seu equip més pròxim de col·laboradors.

Al costat d'ell s'asseuran en el banc dels acusats altres catorze alts càrrecs acusats de malversació i prevaricació per una presumpta simulació de contractes d'alta direcció en l'empresa pública Divalterra (l'antiga Imelsa), suposadament orquestrats per a beneficiar a membres i simpatitzants de Compromís i el PSPV.

Les acusacions són per suposats delictes de prevaricació i malversació, que suposadament es van materialitzar en set contractes per a Divalterra, amb un perjudici estimat pel fiscal de 1,1 milions d'euros per a les arques públiques, quantitat que fa referència als salaris i indemnitzacions rebudes per aqueixos alts càrrecs.

Des de l’entorn de Jorge Rodríguez es mostren “molt tranquils”, ja que consideren que “la veritat sols té un camí i ha arribat el moment que s’obriga pas”. Esperen que amb aquest juí s’acabe el malson que va començar en juny de 2018. El President de la Generalitat, Ximo Puig, també va aprofitar la seua visita a Albaida durant el dia d’ahir assegurar que el cas Alqueria “no és un cas de corrupció, sinó una qüestió de caràcter administratiu” i ha mostrat el “màxim respecte a la justícia”, afirmant que s’acatarà allò que determine.

Rodríguez afirmava en la seua arribada al jutjat que “no és una causa complexa sinó cenyida, en la seua opinió, a "set contractes que poden o no ser irregulars".

"Sempre hem pensat que aquest assumpte era més propi d'un jutjat del contenciós", ha assenyalat el també alcalde d'Ontinyent a la seua arribada a la Ciutat de la Justícia de València.