El tema més comentat durant tot el cap de setmana a Ontinyent ha sigut evident, i encara a dia de hui continua parlant-se. La venta d’entrades per a les tribunes de festes va ser el tema més sonat des que el divendres a les 12 de la nit, o això s’esperava, van ixir a la venta.

I diguem això s’esperava perquè en una roda de premsa en Festers per explicar tot el que va passar en eixes caòtiques hores, Vicent Pla, president de la Societat de Festers, va reconèixer que l’informàtic de la subcontrata de Sillas Gil, empresa encarregada de la venta des de 2012, va decidir obrir la web a les 23:15, segons ell per evitar un atac DOS que col·lapsaria la web, una decisió que Pla explica “va prendre aquest professional de forma unilateral i sense consultar amb nosaltres”.

Entre la resta d’explicacions que es van donar, destaca la de per què tanta gent es va quedar sense entrada en aquest primer dia que van estar a la venta, i explicava el president que “van intentar adquirir les tribunes fins a cinc vegades més gent que en el 2019”, i com a dada explicava que “fins i tot les tribunes de l’Almaig, que sempre estan disponibles fins a uns dies abans de l’entrada, es van esgotar a les 00:25 de la nit”, però recordava el president que “durant estos tres dies, hui, dimecres i dijous, a partir de les 12 del migdia aniran eixint la resta d’entrades que es vendran on-line”. En total seran unes 4.500 entrades les que es vendran on-line i la resta, algunes més de 1.000, es posaran a la venda el dilluns i dimarts de la setmana gran de forma física.

Vicent Pla va assumir la responsabilitat total del que va passar, però matisava que “hem actuat sempre en transparència pel que toca dir que és rotundament fals que diguérem a familiars o amics que anaven a obrir la web” i explicava que “sols s’han reservat, com sempre s’ha fet, 120 cadires per a cada comparsa amb càrrecs i altres 120 per a compromisos de la societat de festers, uns compromisos que, finalitzava al respecte “no són ni familiars ni amics dels membres de la junta”.

Festers va renovar amb Sillas Gil, empresa que gestiona la venta d’entrades des de 2012, per altres 3 anys en maig, però després del que va passar aquest dissabte “ens reunirem la junta en passar festes per veure què decidim”, no deixant clara la continuïtat d’una empresa, tant Sillas Gil com la informàtica subcontrada que “van infravalorar les festes d’Ontinyent tenint un servidor de Regional per a unes festes de Champions”, finalitzaven.