ONTINYENT

‘Penya Llisa’, la revista literària municipal, estrena una nova època editorial amb el llançament del seu cinqué número. L’equip encarregat d’organitzar la revista ha redissenyat el producte amb l’objectiu de fer-lo més atractiu i elegant gràcies al seu estil sobri i monocromàtic.

Tot i el gran canvi visual respecte a edicions passades, la nova 'Penya Llisa' manté l'essència original del seu naixement fa set anys. La cinquena edició continua sent un projecte l'objectiu del qual és recopilar, posar en valor i difondre la literatura més propera. És per això que la Regidoria de Cultura d'Agullent ha decidit conservar el tradicional recull de relats dels certàmens literaris locals, a més d'ampliar els continguts de la revista.

El primer gran canvi s’aprecia a la portada. L’habitual fotografia de la Penya Llisa s’acomiada per a deixar lloc a la il·lustració d’Alberto Castelló Juan, inspirada en el relat ‘Oblidar’. L’artista local ambienta la revista amb les seues representacions inspirades en els relats per a transportar al lector o lectora a l’hora de llegir.

Aquesta cinquena edició comença amb el pròleg de la periodista i professora local, Ester Pínter, qui desgrana els continguts de la revista. Segueixen els relats guanyadors de les últimes dues edicions del Premi Literari per la Igualtat d’Agullent, del Concurs Microrealts ‘Molí Fariner’ i del Premi Sambori 2022 de la Vall d’Albaida, Neus Pinter.

La llista de novetats continua amb l’entrevista a l’agullentí escriptor, professor, i recent guanyador del ‘Premi València de Narrativa’, Vicent Enric Belda. L’autor conversa sobre els seus orígens, la pròxima obra i projectes futurs. A l’apartat ‘Ressenyes’ s’hi recomanen lectures d’autoria local; a les ‘Visites literàries’ es recopila tots els actes duts a terme a Agullent relacionats amb la literatura durant els últims dos anys. Finalment, a ‘Llegint la comarca’ dues biblioteques públiques comarcals (l'Olleria i Llutxent) suggereixen llibres autòctons ressenyant-los.

Segons la regidora de Cultura d’Agullent, Maria Herrero, “gràcies a la dedicació i al treball col·laboratiu d’un gran equip humà, aquesta idea, que va sorgir fa set anys, s’ha consolidat a l’espai comarcal”. “Amb la revista pretenem que aquestes creacions úniques i efímeres perduren en el temps i arriben a totes aquelles persones inquietes i curioses que vulguen agafar el testimoni de la imaginació i la reivindicació’, explica Herrero.