Nico Calabuig, regidor de Consum de l'Ajuntament d'Ontinyent, ha demanat continuar extremant les precaucions davant l'estafa telefònica que està afectant a diferents persones a Ontinyent en els últims dies. L’estafa, coneguda com “pisihng”, envia de forma massiva missatges de mòbil fent-se passar per l'entitat Caixa Ontinyent i incorporant un enllaç per a verificar un accés inusual al compte bancari. A més, l'estafa utilitza el nom 'Ontinyent', fent que els dispositius mòbils interpreten que es tracta del mateix remitent que el codi de verificació d'Ontinyent Participa.

Des de les xarxes socials de l’Ajuntament, s’insisteix en la importància de no clicar en l’enllaç de l’SMS. Les entitats bancàries rara vegada notifiquen incidència a través d’aquesta via i menys encara incorporen enllaços per a resoldre les incidències. Calabuig explica que ja s’ha notificat un cas de major gravetat d’un veí que ha patit aquesta estafa. “El mecanisme d'aquest frau és sofisticat, i consta de diferents passos. Si es clica l'enllaç de l'SMS, aquest et porta a la pàgina de l'entitat bancària, que no es carrega al dispositiu mòbil. Aleshores la persona rep una telefonada que s'identifica amb el nom 'Caixa Ontinyent'. En despenjar, respon algú que indica que s'ha detectat una transferència poc habitual, i sol·licita a la persona afectada els seus dígits de seguretat, per tal de canviar-los. Una vegada es faciliten els dígits, la telefonada s'interromp. Automàticament s'ha realitzat una transferència immediata que no es pot cancel·lar, estafant fins a 10.000 euros a la víctima".

L'edil ha conclòs apuntant que "en cas de patir l'estafa, es pot notificar la situació a l'Oficina Municipal d'Informació als Consumidors i Consumidores (OMIC) d'Ontinyent, on es pot rebre informació detallada respecte a fraus i estafes, i tramitar una reclamació per instar al reintegrament de les quantitats estafades. Però sobretot, cal posar immediatament una denúncia davant la Policia Nacional”.

Per la seua part, Caixa Ontinyent ja ha fet arribar missatges als seus clients i clientes recordant-los que mai sol·licita credencials a través d'SMS.