Els fets van tindre lloc el passat mes de juny, quan els agents, durant l’Operació “CARICOL”, van començar la investigació tot i que ja anaven darrere dels sospitosos per la comissió d'un possible delicte.

Els apicultors, pare i fill de 44 i 22 anys, varen denunciar el robatori de 1.200 ruscos amb l’objectiu de cobrar del segur, però els agents descobriren que falsificaven les guies de trasllat, fent creure a l’Oficinal Comarcal d’Agricultura i Ramaderia que el cens de ruscos era major del que realment era.

Els detinguts esborraven la numeració dels ruscos per a dificultar la investigació i encobrir la comissió d’un delicte, mentre sol·licitaven ajudes a la Unió Europea, institució de la qual ja havien aconseguit rebre 45.000 euros.

La investigació ha sigut duta a terme per l'Equip Roca de la Guàrdia Civil de Xàtiva i varen comptar amb l’ajuda d’un detectiu privat de la companyia asseguradora a causa del gran nombre de denúncies presentades pel furt de ruscos. Als detinguts se'ls imputa simulació de delicte, falsedat documental i estafa en grau de temptativa, i les diligències han passat a les mans del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 d'Ontinyent.