Representants de Per l’Horta Ontinyent, s’han reunit aquest dilluns amb Sayo Gandia, regidora de Sostenibilitat, i Pablo Úbeda, regidor de Promoció Econòmica, per fer arribar una sèrie de reivindicacions des del col·lectiu per tal de potenciar el desenvolupament del sector agroecològic a Ontinyent, així com per a protegir l’horta i el patrimoni rural del municipi.

Després que el passat mes de juny el ple municipal aprovara la constitució del Consell Agrari Municipal, Per l’Horta d’Ontinyent ja ha avançat el que consideren podria ser un primer full de ruta per a aconseguir una ciutat més sostenible i resilient, en termes econòmics i mediambientals.

Entre les propostes aportades trobem l’augment de la partida pressupostària municipal dedicada a l’agricultura, la creació d’una oficina municipal per a la dinamització del sector, ajudes i bonificacions per als agricultors o la major promoció del «Banc de terres» ja existent. Així mateix, des del col·lectiu també aposten per accions encaminades a incentivar la comercialització dels productes, amb propostes com la creació d’una marca de productes d’Ontinyent, l’enfortiment dels llaços amb verduleries, menjadors escolars i establiments de restauració o la creació d’un mercat d’agricultors locals. Tot açò sense deixar de banda mesures per conscienciar sobre el valor de l’horta i la importància de la seua protecció, així com sobre la necessitat de consumir productes de proximitat, aspectes que es podrien començar a materialitzar mitjançant campanyes de sensibilització, tallers escolars, jornades periòdiques sobre productes locals o la creació d’itineraris culturals sobre l’horta històrica.