Entrevista a Carles Najar, llancen Vítol! El joc de cartes de les Festes de Moros i Cristians de Bocairent

Les festes de Moros i Cristians en honor a San Blai de Bocairent comptaran amb el seu propi joc de cartes després que dos joves del municipi, Adrián Gisbert i Carles Nájar, hagen decidit llançar-se en aquest projecte que estè en fase de crownfunding a Berkami per tractar d'aconseguir la recaptació necessària.

Vítol és el nom escollit per Carles Nájar i Adri Gisbert, historiador i periodista respectivament, per al primer joc de cartes específic dels Moros i Cristians d’un municipi, concretament Bocairent. El projecte, que està en Verkami per buscar la finançació necessària per veure la llum a finals d’any, està ja molt prop de ser una realitat, ja que dels 3.500 euros que sol·liciten ja porten quasi 2.900.

La història del joc ens transporta a la Nit de Caixes, el dia abans de l’entrada, i una vegada acabes de sopar al maset, el president de la teua Filà t’acaba de soltar la bomba: el Boato per a l’Entrà del dia següent està encara per organitzar. Et queden unes quantes hores fins que a les quatre i mitja les comparses comencen a desfilar pel carrer. Seràs capaç de fer la feina de tot un any en una nit, mentre els teus amics disfruten de la verbena, i traure el millor Boato de l’Entrà?

Es tracta d’un joc de batalla per les millors cartes de boato, cartes de filà i ordenances per tractar de malbaratar el boato del rival. Al final, l’objectiu, com en la realitat, tindre el millor.

Segons ens explicaven ací a Ràdio Ontinyent, la idea va nàixer el cap d’any de 2020 durant la pandèmia. Alguns amics es van reunir per jugar a jocs de cartes, i en veure que no els agradaven el suficient, el periodista Adrián Gisbert va decidir crear el seu propi joc amb l’ajuda de Carles Nájar, historiador.

Els dissenyadors de les cartes també són joves del municipi, pel que a banda d'un novedós joc amb caràcter completament bocairentí, pot suposar un pas avant per a tots els integrants d'unes cartes amb les que es podria iniciar l'any 2023 jugant.

Pots escoltar l'entrevista completa amb Carles Nájar fent clic a la imatge que encapçala la noticia.