La Confederació Hidrogràfica del Xúquer, va dur a terme ahir la instal·lació d'una torre de multipresa en l'embassament de Bellús, que millorarà l’explotació de l’embassament i podrà derivar aigua dels estrats que presenten la millor qualitat a cada moment. L’objectiu d’aquesta actuació és acabar amb les males olors que actualment causa la presa perquè deriva aigües situades al fons de l’embassament. L’obra s’executarà amb fons propis de la CHX, i comptarà amb un pressupost total de 800.000 euros.

Aquesta intervenció s’integra en paquet de mesures dutes a terme per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que afecten el riu Albaida, al seu entorn i a l'embassament de Bellús. Les actuacions van començar l’any 2020 amb la restauració ambiental de la conca del riu; una inversió de 640.000 euros en un tram fluvial de 3 kilòmetres, en col·laboració amb la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, així com l'Ajuntament de Bellús, encarregat del manteniment posterior.

Recentment, es va firmar el conveni entre el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic amb l'ADIF, per al finançament conjunt de l'obra de modificació de la línia fèrria Xàtiva-Alcoi, que permetrà augmentar la capacitat de l'embassament de Bellús i millorar la seua gestió en episodis d'avingudes. Ara, el programa continua amb l’actual instal·lació d’aquesta torre de multipresa en l'embassament en la qual es faran obres complementàries necessàries per a la seua automatització durant les pròximes setmanes.