El grup municipal de Compromís per Ontinyent ha registrat un prec a l’Ajuntament on sol·licita el canvi d’ubicació dels concerts de la setmana de festes que, recordem, es realitzaran en l’aparcament de Paduana ja que consideren que “és un lloc incompatible amb la setmana gran de les festes d’Ontinyent”.

Exposen des del grup valencianista que “no és un lloc apte per molts motius” i destaquen, per exemple, “perdre els llocs d’aparcament més pròxims a les festes”, provocant, segons expressen “que la gent haja d’aparcar en altres zones que no estaran tan preparades per a acollir a tants visitants”. A més també expliquen que “el lloc compta amb molts desnivells i amb molta vegetació que dificultaran la visibilitat”.

Com a tercer dels motius expressen amb preocupació “la proximitat de la zona de concerts amb l’entrada a la ciutat pel Pont Nou”, on tenen dos preocupacions afegides, segons afirmen “si decideixen tancar eixa entrada suposarà una congestió del tràfic en l’entrada a la ciutat, mentre que si es queda obert serà un perill ja que hi haurà molta gent acumulada en la zona i hi haurà problemes per tindre el pas de vehicles i vianants a la vegada”.

El portaveu de Compromís, Nico Calabuig, considera que la decisió de fer que els concerts es realitzen a l’aparcament de Paduana és “una nova mostra de la improvisació constant que han de fer des del govern”, i matisa que eixa improvisació “demostra la necessitat de complir el mandat ciutadà d’adequar una zona per a concerts i festivals com va votar la gent en l’Ontinyent Participa 2017”. “I recordem que va ser la proposta més votada”, finalitza.

Per últim Calabuig exposava algunes alternatives per als concerts de la setmana gran, on assenyalava que “alguna de les esplanades del Llombo serien la millor opció”, unes esplanades que, recorda, “ja van ser seu d’altres concerts i festivals com el Diània”.

La portaveu adjunt de Compromís i regidora a l’Ajuntament, María Àngels Moreno matisava que “compartim totalment la programació cultural de la setmana de festes, però no una ubicació fruit de la improvisació”, ja que “a Ontinyent vindran milers de visitants durant eixa setmana, pel que es necessitarà eixe aparcament”, finalitza.