El passat divendres el president de la Generalitat, Ximo Puig, va estar a Aielo de Malferit en un acte de la campanya 'L'Oportunitat és ací'. L'acte va estar marcat per la noticia de la imputació de Mónica Oltra, que va acaparar gran part de les preguntes a les que el President del Consell es va haver d'enfrontar, fins i tot moltes vegades sent interromput quan se li va preguntar pels temes de La Vall d'Albaida.

Precisament un d'ells, als que es va referir Puig, va ser el del nou hospital d'Ontinyent, un hospital que explica "també servirà per la lluita contra el despoblament", i del que matisava "som el territori que més està lluitant contra aquesta situació". Confirmava que "l'any que ve estarem inaugurant un hospital i reobrint escoles que abans es tancaven", i finalitzava al respecte afirmant que "ja aquest any es pot veure que s'està recolzant amb deduccions a la gent que treballa al camp, el que mostra que el Partit Socialista té un projecte per a aquesta comarca".

Respecte a un dels temes que s'esperava que no es mullara, efectivament no ho va fer. Quan va ser preguntat per l'alcaldable socialista per a les pròximes eleccions municipals d'Ontinyent Puig va afirmar que "això seran els companys qui ho decidisca i de moment encara queden molts mesos per a que es decidisca", i matisava que "buscarem una llista de progrés, ja que Ontinyent és una ciutat clau a la Comunitat Valenciana i nosaltres sempre respectarem i farem tot el possible perquè Ontinyent estiga conectada amb el progrés autonòmic".

La bateria de preguntes sobre Mònica Oltra va impedir que hi haguera temps per preguntar sobre eixe tancament de medicina interna a l'hospital d'Ontinyent, pel que el cap del consell no va ser qüestionat ni preguntat sobre això.