L'Hospital d´Ontinyent habilitarà una unitat d'hospitalització per a atendre els i les pacients que necessiten atenció integral no quirúrgica a partir de l'1 de juliol i durant el període estival. El servei se situarà en la tercera planta del centre mèdic, que compta amb 16 llits.

La unitat atendrà patologies amb previsió d'alta hospitalària de curta duració. Per part seua, els pacients que precisen una assistència més prolongada seran atesos a l'hospital de Xàtiva.

La supervisió dels casos, en tot moment, serà a càrrec d'un/a mèdic internista, qui treballarà de manera coordinada amb el personal facultatiu d'urgències de l'Hospital d’Ontinyent que, si és necessari, comptarà amb reforços de l'Hospital de Xàtiva. Des del Departament expliquen que “d'aquesta manera, el departament de Xàtiva Ontinyent continuarà mantenint una atenció integral, especialitzada i de qualitat als pacients de Medicina Interna a través d'un programa de millora de les sinergies dels dos centres hospitalaris del departament durant aquest estiu”.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent han valorat com a “molt mal gust” que s’haja enviat una nota de premsa just abans de la reunió que s’ha mantes amb l’alcalde Jorge Rodríguez, i lamenten que “és el mateix que ja sabíem, però dit d’altra manera. Els malalts de llarga duració aniran a Xàtiva i els de curta es quedaran a Ontinyent, com ja sabíem”, i matisen que "el que planteja Sanitat és que l'Hospital d'Ontinyent funcione com un ambulatori". No ha sentat massa bé a l’Ajuntament d’Ontinyent la nota de premsa, ja que consideren que “s’ha enviat únicament per confondre a la gent”, i finalitzen explicant que “estem molt sorpresos”.

Jorge Rodríguez ha atès tan sols acabar la reunió a Ràdio Ontinyent i s'ha mostrat més calmat, ha explicat que “la reunió ha servit perquè ens contaren els motius d’aquesta decisió”, i explica que “agraïm les explicacions, però no ens quedem satisfets, ja que l’objectiu és que no es produisca eixe tancament aquests tres mesos”, i comenta que “sols podran estar ingressats ací els pacients fins a 72 hores”.

“Anem a continuar pressionant tots junts, tant el govern com el Consell Veïnal per aconseguir que la Conselleria de Sanitat dóne volta enrere a aquesta situació, que no sols afectarà a Ontinyent, sinó que també col·lapsarà Xàtiva, com ja denuncien els sindicats”.

Entrevista a Jorge Rodríguez, valoració de la reunió amb Margarita Llaudes

L'horari del servei de la medicina interna durant els mesos d'estiu serà de 8 a 15 hores, és a dir sols pels matins, el que Rodríguez considera que "és bo tindre eixos horaris i eixes atencions d'un especialista, però el que volem és que el servei estiga sempre al màxim rendiment". També ens ha explicat el primer edil ací a Ràdio Ontinyent que "també ens ha confirmat que no hi haurà cap tancament dels centres de salut durant els mesos d'estiu", i ha matisat que "és el que té a vegades parlar d'oïdes, que no està confirmat i es poden difondre informacions falses".