L’Alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha exigit a la Conselleria de Sanitat que reconsidere la decisió de tancar la planta de medicina interna de l’Hospital General de la ciutat des de l'1 de juliol, com s'ha informat als sindicats i el personal del centre sanitari.

El primer edil s’ha adreçat hui mateix al Conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, i a la gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, en una carta en la qual exigeix a la Conselleria de Sanitat que reconsidere aquesta decisió, i sol·licita una reunió urgent amb la gerència del Departament Xàtiva-Ontinyent per conèixer de primera mà les conseqüències que pot tindre aquesta mesura.

En paraules de Jorge Rodríguez, “de confirmar-se aquest anunci, considerem que es tracta d’una mesura insolidària i un atac sense precedents a l’atenció sanitària de la nostra població que ocasionarà importants trastorns a la ciutadania. Després de passar una pandèmia, haver patit la desaparició del servei de diàlisi per falta de previsió i de sofrir de manera quotidiana el desmantellament de l’atenció primària, el tancament del servei de medicina interna és un nou entrebanc a l’atenció sanitària de qualitat que mereix la nostra ciutadania", destaca l’Alcalde d'Ontinyent.

Per la seua banda, el PP d'Ontinyent denuncia la situació i exigeix que es realitzen les gestions necessàries des de l'ajuntament d'Ontinyent per a evitar un altre desastre sanitari a la ciutat. És més, “a aquesta pèssima notícia cal afegir-li una altra dolenta, ja que, per la qual cosa pel que sabem estan pensant a tancar els centres de Salut del Barranquet i Sant Rafael i deixar només el de l'Avinguda Albaida”, explica Paco Penadés.

El regidor del PP ha recordat que “ja el mes de març els populars presentem al ple una moció per a la millora de l'atenció sanitària i en els centres de salut , especialitats i l'Hospital d'Ontinyent, dotant-los de més personal.

La moció, que es va aprovar per majoria amb els vots a favor del PP i la Vall i les dues abstencions de Compromís, denunciava que a l'hospital d'Ontinyent existeix un dèficit preocupant de mèdics internistes, cardiòlegs, neuròlegs i digestius que afecta també el funcionament de les consultes externes i les llistes d'espera, amb fins a 9 mesos per a una cita de ressò-*cardiograma, entre 6 i 9 mesos per a una colonoscòpia i un període d'entre 9 i 12 mesos per a atendre les consultes externes de rehabilitació, traumatologia i cardiologia”.

Paco Penades ha passat hui pels micròfons de Ràdio Ontinyent, escolta ara l'entrevista:

Entrevista a Paco penades, el Partit Popular d'Ontinyent denuncia la situació caòtica que provocarà el tancament de Medicina Interna a l'Hospital d'Ontinyent