Jorge Boluda, alcalde de Montaverner ha sol·licitat formalment tant a RENFE com al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat el restabliment íntegre i immediat de les freqüències de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva-València prèvies a la pandèmia.

Cal recordar que en març de 2020, arran de la declaració de l'estat d'alarma i les restriccions a la mobilitat derivades de la situació de pandèmia per la Covid-19, es va suspendre el servei ferroviari entre Alcoi i València. El servei va tornar a reprendre's posteriorment, però amb una dràstica reducció dels horaris, que van quedar reduïts a la meitat dels anteriors a la pandèmia.

Explica el propi alcalde que “és evident que en aquests moments no existeix cap argument que puga justificar que es mantinga la reducció d'horaris”.

“Ens sembla que es tracta d'una discriminació inacceptable per a les comarques de l'Alcoià, el Comtat i Vall d'Albaida, on viuen unes 230.000 persones. Precisament unes comarques d'interior que requereixen una especial atenció i millora de serveis, necessària per a fixar a la població i reequilibrar el nostre territori”, continua Boluda.

Com ja s'ha denunciat de manera reiterada des de diferents plataformes, les freqüències de la línia Alcoi-València prèvies a la pandèmia ja resultaven molt insuficients i no resolien de forma adequada les necessitats de desplaçament de nombrosos usuaris. No obstant això, amb la reducció que encara patim es dificulten els viatges d'anada i volta i, en general, es dissuadeix de la utilització del tren.

“És evident que la línia ferroviària Alcoi-València necessita moltes millores però pensem que un pas mínim urgent i inajornable és el restabliment íntegre de les freqüències anteriors a la crisi de la Covid-19, requisit imprescindible per a poder impulsar l'ús del tren i recuperar el nivell d'utilització anterior”, finalitza.