Les obres de Martínez Valls i CEIP Bonavista avancen correctament en temps i forma, aquesta és la principal conclusió que s’ha pogut extraure de la visita de Víctor García, director general d’infraestructures educatives a les actuacions que estan duent-se a terme als citats centres gràcies al Pla Edificant, que subvenciona la Conselleria d’Educació i que realitza l’Ajuntament d’Ontinyent.

Víctor García ha fet un repàs dels quasi 30 milions d’euros en infraestructures educatives concedides a Ontinyent, tant les que ja s’han realitzat com les que estan en procés o les que es realitzaran en un futur pròxim. Ha volgut agrair “el gran treball que s’està realitzant per part de l’Ajuntament, sobretot en una època convulsa i amb pujada dels preus per la situació bèl·lica actual, i matisava que “dona gust treballar amb ells, és un dels exemples més clars de col·laboració de tota la Comunitat Valenciana”.

Explicava García que “està sent senzill treballar amb Ontinyent, degut sobretot al constant contacte amb l’alcalde, Jorge Rodríguez i el regidor d’educació, Óscar Borrell”. Parlava que “estem en procés de dignificar les escoles públiques per tindre espais dignes que són de tots”. A banda, informava que “no sols es tracta d’invertir en educació, sinó que a més també es generen llocs de treball” i explicava que “la ràtio que tenim és que per cada milió d’euros invertits es generen uns 25 llocs de treball”, el que en el cas d’Ontinyent suposarien uns 750 ó 800 llocs de feina entre directes i indirectes del sector de la construcció.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, també ha agraït al Director General Víctor García “l’interès que mostra pel projecte Edificant a la ciutat i per acompanyar-nos en la visita a les obres”. Confirmava que ja són més de 5 milions els que s’han invertit en educació, i que s’invertiran un total de 4.8 milions en les obres en el CEIP Bonavista (2.7 milions) i en Martínez Valls (2.1 milions). A més confirmava que “les obres van complint terminis tot i que vam tindre eixe retard fruit del mes que vam viure de pluges intenses i que van obligar a detenir les obres”, però matisava que “arribaran a bon port i podrem continuar amb la resta d’obres que tenim en previsió i continuar amb l’actualització al segle XXI dels centres educatius a Ontinyent”.

Les obres al CEIP Bonavista i CEIP Martínez Valls

Les obres que estan fent-se actualment al CEIP Bonavista son les de l’aulari d’infantil, ampliant-lo en 4 aules a la zona on estava el pati, pel que s’ha adequat la nova zona d’esglai per a infantil. S’espera que estiga acabada abans de Nadal. Una vegada finalitze la primera fase, s’actuarà a la resta del col·legi, en la zona de primària.

Pel que respecta al CEIP Martínez Valls, l’obra és d’una sola fase, ja que s’ha desplaçat a tot l’alumnat a les prefabricades, i estan en fase de demolició dels aularis d’infantil i primària. A banda de l’ampliació de les aules i la construcció de noves aules per a xiquets de dos anys, també va a realitzar-se un gimnàs, ja que actualment no compten amb ell.