El Consorci de Museus ha resolt la seua convocatòria de residències de creació Cultura Resident amb la selecció de 15 projectes d'investigació, mediació cultural, producció artística i gestió cultural, que es desenvoluparan a partir de setembre amb la col·laboració de Planta Alta - hablarenarte (Madrid), Ajuntament de Bocairent, Museu de Belles Arts de Castelló, Centre Cultural Les Cigarreras d'Alacant, Centre Cultural d'Espanya a Santiago de Xile, Meet Factory (Praga) i Centre del Carme Cultura Contemporània a València, amb una dotació total de 127.035 euros.

La convocatòria de 2022, publicada el mes d'abril, ha comptat amb la concurrència d'un total de 135 projectes, entre els quals destaca una majoria de creadores, amb 79 propostes.

Des de la Generalitat Valenciana destaquen Bocairent i és que matisen que “mereix esment especial la convocatòria de Bocairent”, del que expliquen el principal objectiu és impulsar la creativitat en l'àmbit rural. Els dos projectes seleccionats per al municipi de La Vall d’Albaida són 'Hi ha una manera', de Paula Serrano Llorca (Alcoi) i 'L'empremta del paisatge', de Maria Esteve Trull (Algemesí).

El programa dona suport a propostes d'experimentació i innovació en l'àmbit de la creació i la producció intel·lectual i artística que estiguen en via d'investigació i requerisquen un impuls per a la seua producció, o que treballen en contextos o comunitats específiques. Durant els dos mesos de residència, hauran de residir en un context i tindre com a base les instal·lacions proposades per l’Ajuntament de Bocairent: un espai de treball i allotjament amb superfície de 114,4 m² que s’utilitzarà de manera compartida.