La covid-19 ha llevat dos anys de celebracions a pràcticament tot el món, però poc a poc els municipis comencen a organitzar les seues festes, entre ells Ontinyent, que ja ha donat els primers detalls sobre els concerts d’aquestes festes de 2022.

Aquest mateix matí s’han confirmat els primers noms dels grups que formaran part de l’apartat musical de la setmana gran de festes, entre ells l’esperada tornada del grup ontinyentí ‘Auxili’ a la ciutat.

Precisament Auxili és el cap de cartell del dimarts 23 d’agost, on la llengua valenciana serà la gran protagonista amb les actuacions del propi grup ontinyentí, de La Fúmiga i de Jazz Woman. Serà el gran dia musical de les festes. Tindrà lloc al pàrquing de Paduana, prop de la plaça de la Concepció, i tindran un preu de 15 euros. Les entrades eixiran a la venda el pròxim 1 de juliol a la pàgina web municipal.

A banda dels concerts del dimarts 23, també s’han confirmat ja les actuacions del dimecres 24 d’agost, on actuaran els grups ontinyentins Hermano Salvaje i Lemons. En aquest cas l’entrada serà gratuïta i tindrà lloc al mateix lloc, el pàrquing de Paduana.

Com a novetat, en aquest 2022 hi haurà un concurs de grups ontinyentins, que actuaran junt als ja citats, i una vegada finalitzat hi haurà una votació pública per decidir el guanyador, que obtindrà un premi en metàl·lic per utilitzar al comerç local.