El cap de setmana esportiu va estar clarament marcat per la disputa a Ontinyent del ‘play-off’ d’ascens a Lliga EBA que es va disputar al pavelló Fernando Rubio de La Concepció, a Ontinyent.

Va ser un cap de setmana agredolç, ja que el club ontinyentí, amb una organització de l’esdeveniment digne de menció, va aconseguir l’ascens a lliga EBA, però va caure derrotat a la final del Campionat de Primera Nacional en un igualat encontre davant del Manises-Quart per 63-66.

A pesar d’eixe revés, la primera derrota a casa del Eset Ontinet va arribar a la final del Campionat de Nacional, els ontinyentins ja s’havien guanyat el seu dret a jugar la pròxima temporada a lliga EBA després de derrotar en la final al Jovens L’Eliana per 53-65, en una victòria que valia un ascens. L’altra semifinal el Manises, campió final, va remuntar 11 punts per aconseguir doblegar al Altea per 77-80.

Així doncs, l’Eset Ontinet, davant d’una afició entregada i un pavelló ple fins a la bandera, va aconseguir l’ascens poc menys d’un any després de perdre la categoria d’EBA en una temporada marcada per la covid-19. Eixe va ser un dels motius per acollir la fase d’ascens, ja que des de la directiva consideraven, com ens van dir a Ràdio Ontinyent, que “els aficionats no van poder gaudir de la categoria, i volem tornar-la a aconseguir, i fer-ho a casa”.