Primera entrevista a Patricia Folgueras, Secretaria General del PSPV-Ontinyent

L’assemblea dels socialistes d’Ontinyent va aprovar el dijous 28 d’abril, per unanimitat, la nova executiva de l’agrupació local. Patricia Folgueras serà la nova secretària general. Rebeca Torró dóna el relleu a Folgueras. L’actual secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum ostentarà la presidència de l’agrupació. Jaime Peris, actual director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura de la Conselleria de Sanitat, serà el vicesecretari general i Paco Pons, el secretari d’organització i atenció a la militància.

A l’executiva s’incorporen nous militants, com ara Salvador Borrás, responsable de l’àrea d’Educació, Gestió del Talent i Justicia Social, i Enrique Montesinos, Acció Territorial i Política Municipal. L’executiva dels socialistes d’Ontinyent combina cares noves amb militants amb experiència com María José Soto, responsable d’Igualtat i Participació Ciutadana i Enrique Mollà, que s’encarregarà de l’àrea de Benestar, Consum i Relacions Internacionals.

Patricia Folgueras és militant del PSPV-PSOE des de l’any 2009. Folgueras ha tingut responsabilitats municipals ja que va ser regidora de sostenibilitat durant la legislatura 2015-19. Orgànicament va ocupar la secretaria de Política Municipal de l’anterior executiva. És mestra de primària al CEIP Bonavista, on ha format part de l’equip directiu del centre durant 17 anys.

La nova secretària general del PSPV-PSOE local ha afirmat: “Tinc moltes ganes de treballar per la ciutadanIa i que les idees socialistes tornen a estar representades a l’ajuntament. És possible un altre model de ciutat, un altre estil de govern i això és el que anem a proposar-li als ontinyentins i ontinyentines. Aquesta ciutat necessita una esperança cap al futur i en això estem treballant ja”

Folgueras ens va donar les claus del que busquen siga la resurrecció del partit després del fracàs que van ser les eleccions de 2019, unes eleccions on recordem els socialistes, a pesar d’haver sigut el partit més votat a Ontinyent en les autonòmiques i en les nacionals, en les municipals no van poder aconseguir cap escó. Un fet que estan tractant de solventar de cara a les pròximes que tindran lloc el pròxim any 2023.

Folgueras ens va concedir la primera entrevista des de la seua elecció a Ràdio Ontinyent i confirma que “estem treballant de cara a presentar la llista electoral per al pròxim 2023”, però ens informava respecte a eixa petició que li van fer des de les altes esferes del partit a Rebeca Torró perquè fora la candidata que “de moment no podem traslladar cap nom. No és el moment encara”.