Aquest cap de setmana tot el bàsquet de la Comunitat Valenciana estarà pendent d’Ontinyent, seu de la Final a 4 d’ascens a Lliga EBA. El pavelló Fernando Rubio de La Concepción serà el que decidisca el campió de Primera Nacional, la màxima categoria depenent de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana, i també el que decidisca qui puja a Lliga EBA.

Fins a quatre equips disputaran, a partir d’aquest dissabte a les 17:30, el somni d’un equip, tots ells buscaran complir amb els seus objectius, que si no ho eren a inicis de la temporada, sí que ho son ara. El conjunt local, el Martínez Valls Bàsquet, qui per cert està en procés de canviar oficialment el nom per Club de Bàsquet Ontinyent, debutarà front a la seua afició a les 19:30 contra l’únic equip que encara no coneix, el Jòvens L’Eliana, campió de la Fase Regular al Grup A i també campió del Grup A a la Segona Fase. Abans ja hauran eixit a pista, i ja es coneixerà el primer finalista, dos equips davant dels que els ontinyentins saben el que és guanyar i també perdre, Bàsquet Altea i CB Manises-Quart, que disputaran la primera semifinal.

El diumenge és el gran dia per a un dels equips, el dia que els proclamarà campions de Primera Nacional. A partir de les 10:00 tindrà lloc l’encontre per la tercera posició entre els dos equips que hagen perdut les semifinals, mentre que a partir de les 12 del matí tindrà lloc la gran final, la que decidirà el millor equip de la categoria.

El somni del Martínez Valls radica en seguir fent del seu feu un fortí. Encara no ha guanyat cap equip que no siguen els ontinyentins al Fernando Rubio des que es mudaren, però abans tampoc al Poliesportiu aquesta temporada.

S’espera un ambient de gala al pavelló, amb participació de les aficions de la resta d’equips, però sobretot de l’afició ontinyentina que vol tornar a vibrar amb els seus com durant la segona fase, i portar-los en braços fins a lliga EBA, una categoria que van perdre la passada temporada, però que la covid-19 va impedir a Ontinyent gaudir.