L’última actualització de casos covid-19 a La Vall d’Albaida deixa les millors xifres a la comarca des del passat mes de novembre. A pesar de la caiguda de les restriccions i de la tornada a la normalitat, els indicadors no estan augmentant, ni el de la incidència acumulada ni el de la pressió hospitalària.

El descens de casos des de l’anterior actualització es dona sobretot a Ontinyent, que passa de 135 a 115 casos i tan sols 28 nous positius, tornant a reduir dràsticament la incidència, però també a Bocairent. El municipi continua sent el segon amb més casos a la comarca, ja que acumula 33, però són 10 menys que els 43 que tenia en l’anterior, i sols ha notificat 1 cas.

La millor noticia és Albaida. La localitat no ha notificat cap cas des de l’anterior actualització, el que deixa el nombre de casos actius per baix dels 10, concretament 9 casos. També baixa dels 10 casos actius Benigànim, que se situa també amb 9 després de notificar 3 nous casos positius.

EL major augment de l’actualització es dona a Montaverner, que passa de 6 a 11 casos actius després de notificar 8 nous casos, la major xifra després d’Ontinyent. Augmenta la incidència també a Agullent (de 0 a 2), Aielo de Malferit (de 8 a 9), Beniatjar (d’1 a 2) i L’Olleria (de 22 a 23).

Pel que fa la resta de municipis on baixa la incidència es troben Bèlgida (de 3 a 2), Fontanars (de 2 a 1), Guadassèquies (de 3 a 2), Llutxent (de 2 a 1), Montitxelvo (de 2 a 1), Quatretonda (de 12 a 10) i Salem (de 2 a 1). Es manté igual a Alfarrasí (1), Bufali (1), Castelló de Rugat (5) i Rugat amb 1.

En total 253 casos als últims 14 dies a la comarca, 40 menys que en l’anterior actualització i s’han notificat 55 nous casos. En total fins a 23 municipis no van notificar cap cas positiu en eixa última actualització