La Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ha atorgat durant el primer trimestre de l'any en curs, 2022, un total de 73 autoritzacions per a realitzar actuacions de manteniment i conservació de llits. Aquestes actuacions les realitzaran principalment les administracions locals, i consistiran en treballs de manteniment i millora del domini públic hidràulic, com a retirada d'elements obstructius, desbrossaments de vegetació invasora i altres treballs menors.

Es tracta de xicotetes actuacions, amb l'objectiu de conservar i millorar, en la mesura del possible, l'estat dels nostres rius i, al seu torn, minimitzar el risc d'inundacions.

A La Vall d’Albaida són quatre els municipis que podran realitzar eixes xicotetes intervencions en barrancs i rius, són concretament Albaida, Beniatjar, Benissoda, L’Olleria i Otos.

A Albaida s’ha permès l’actuació al riu Clariano i al barranc de les Granes; a Beniatjar es podrà actuar al barranc de La Punta i a un tram del barranc Carbonera; en el cas de Benissoda les actuacions es podran fer als barrancs de Corruero, Font i Baladrar; a L’Olleria al barranc del Grau; i a Otos al barranc de Mata.