Joan Sanchis, regidor de Territori, parla sobre els derrumbaments a Ontinyent i la Casa Gomis

Els nous derrumbaments a l’interior de vivendes degut a les pluges i el fort vent, han tornat a traure a primera plana de debat la situació a la que es troben. A les ja conegudes al carrer Major hi ha que sumar també altra casa al carrer Aurora, al barri de Poble Nou, on ahir es va haver de desallotjar a una família per perill de derrumb.

El regidor de territori de l’Ajuntament d’Ontinyent, Joan Sanchis, ha passat per Ràdio Ontinyent per explicar la situació actual i recorda que “no és simplement un fet que passe a Ontinyent. Ahir van caure vivendes a Alcoi i València, i també està passant a Bocairent, entre altres municipis”.

Sanchis explicava que “venim dictant ordres d’execució i recordar als propietaris que són ells als que correspon mantenir les cases en condicions òptimes”, el regidor matisa que “des del mes de febrer quan es detecten situacions perilloses volem els drons per veure les cases en perill i dictar les ordres. Hi ha més de 14 expedients actius en cases del Poble Nou”.

Respecte a la casa de Gomis, explica que “no és de cap familiar de Gomis ja, sinó d’un particular, pel que no té cap protecció especial més enllà de la d’estar a la zona del Carrer Major”, i respecte a la petició de Compromís recordava que “en el seu moment, al 225 aniversari del naixement de Gomis es va valorar la compra, però la pròpia comissió organitzadora de l'any Gomis va ser la que va dir que no”.

El regidor comenta que no es va comprar per tres motius: “el primer motiu és que no és un lloc habilitable per fer exposicions ni fer un museu; segon perquè el preu que ens demanaven era desorbitat; i tercer perquè en un Ajuntament hi ha que valorar les prioritats dels recursos, i no es va considerar des de la comissió que fora una d’elles”.

Els motius els donava clars, ja que explicava que “no és un lloc que per grandària puga habilitar-se un museu, ni tampoc anem a permetre que algú vullga fer caixa a costa de l’Ajuntament”, i finalitzava explicant que “no anem a adquirir més i més patrimoni perquè sí i tindre que mantenir-lo sense tindre la capacitat ni els recursos per fer-ho. Ha de fer-se en unes condicions justes i que valga la pena, i la comissió va decidir que no”.