Aielo de Malferit redescobreix la trajectòria de l’aielonera Lola Castelló, primera dona Premi Nacional de Disseny l’any 1997. Serà a través del llibre "Lola Castelló, función y belleza" de Rafael Martínez a la Biblioteca Pública Municipal "Degà Ortiz i Sanz" d'Aielo de Malferit demà dijous 21 d'abril a les 19 hores. A l’acte es podrà coneixer la trajectòria de Lola Castelló des del seu vesant professional i la rellevància els seus dissenys sense oblidar la seua vinculació al poble.

Aquesta edició, dedicada a Lola Castelló, ha estat escrita per Rafael Martínez historiador especialitzat en el disseny i l’arquitectura dels segles XX i XXI , investigador de l'Arxiu Valencià del Disseny (AVD) i editor de la revista ARXIU. El llibre recull els orígens i formació de Lola Castelló (Aielo de Malferit, 1947) centrant-se en la seua creació, el pas de disseny d’interiors al disseny de producte i la vinculació al món empresarial. A més dels textos de Rafael explicant i analitzat la carrera de Lola, el llibre inclou fotografies dels productes, esbossos dels mateixos i referències biogràfiques de la protagonista. La portada del llibre i la maquetació ha estat a càrrec de Pepe Gimeno. També coneixerem la importància de les donacions de Lola Castelló en la creació de l’Arxiu Valencià del Disseny (AVD) , gestionat per la Universitat de València a través de la Fundació General i amb l'Escola d'Art i Disseny de València, que actualment compta amb 15 fons de pioners de rellevant importància del disseny d’interior valencià.

L’acte comptarà amb la presència de la pròpia Lola Castelló, Rafael Martínez, Lluci Juan i l'Alcalde de la localitat, Juan Rafael Espí. Aquesta activitat està programada com a part d’Aielo de Malferit Capital Cultural Valenciana 2022, a més de coincidir amb la 42 edició de la Setmana de la Lectura que organitza la biblioteca municipal. Una oportunitat per a tota la població i els professionals del sector per a conèixer a Lola Castelló.