“Ningú pot dir que l’arbitratge ha sigut bo. Ha sigut molt dolent, però hi ha que analitzar si és perquè no saben o perquè ho fan aposta. Les decisions que han prés no es poden entendre”. Eixes han sigut les declaracions de Roberto Bas, tècnic ontinyentí al mitjà Ara La Vall. Veure a Roberto Bas parlant així no és habitual i ja dona bona mostra de com se sent de perjudicat l’Ontinyent 1931, sobretot per dos decisions clau; un gol anul·lat a Aquino i una més que possible falta a Rubén en el gol visitant.

No va ser un partit bonic el que es va viure a El Clariano, a pesar del bonic gest amb Ucraïna abans d’iniciar-se el duel. Un partit tens, amb dos dels grans equips de Preferent cara a cara i on ben prompte la parròquia ontinyentina començaria a enfadar-se després d’un fort colp al nas a Paco Sáez que no va suposar targeta per al jugador del Quart, però sí que el defensa ontinyentí no poguera acabar l’encontre. La primera gran polèmica va ser prop del descans quan el porter visitant fa una cantada i no aconsegueix blocar un baló que acaba a les botes d’Aquino que envia al fons de la xarxa, però la linier anul·la per fora de joc. Una decisió inentendible per ningú dels presents i que va sorprendre fins i tot als jugadors del Quart.

Si ja la polèmica estava servida, als 5 minuts de la represa es multiplicaria després d’un xoc entre un jugador visitant i el porter local Rubén García dins de l’àrea xicoteta. Degut al colp García perdria el baló i es quedaria estès a terra, i sense cap oposició Salas faria el 0-1. Un gol que no deuria haver pujat al marcador per una clara falta.

No seria l’àrbitre l’únic que fallaria, ja que en l’última jugada de l’encontre, la que podria haver enviat l’encontre a la pròrroga, Peiró picaria massa l’esfèric amb tot a favor per fer pujar l’1-1 pel que el baló eixiria per dalt del travesser. El propi jugador no s’ho podia creure i es va quedar durant una bona estona estès a la gespa a pesar d’haver acabat ja l’encontre.

Un partit molt polèmic, amb dos decisions que van canviar el signe del duel, el que ha acabat de forma cruel amb el somni de l’Ontinyent 1931 a La Nosta Copa, i és que a pesar de no haver sigut un gran encontre dels blanc-i-negres, per ocasions i per justícia mereixien haver accedit als quarts.

Els de Roberto Bas han de passar pàgina quan abans i centrar-se en les últimes jornades de la lliga, començant pel duel d’aquest diumenge contra el Tavernes.