La contundent victòria per 51-77 de l’Eset Ontinet a la complicada pista del CB Dénia va servir per assegurar que els ontinyentins seran o primers o segons de la fase regular, el que assegura una victòria extra de cara a la segona fase de la competició. Un partit decidit des del primer quart, on els de Saúl Blanco van tornar a mostrar les seues dos facetes, amb un gran encert al llançament i una poderosa defensa va suposar assegurar l’avantatge de cara a la fase anterior a jugar-se l’ascens a lliga EBA.

Una final pel campionat

El sorteig del calendari realitzat abans de començar la lliga ha volgut que en l’última jornada, la d’aquest cap de setmana, l’Eset Ontinyent i el Jorge Juan de Novelda es disputen en un duel entre ells la primera posició. L’equip que aconseguisca la victòria al pavelló Fernando Rubio de La Concepción este dissabte a les 19:30 es convertirà en el campió de la fase regular.

En cas d’una victòria local, l’equip sènior del Martínez Valls haurà aconseguit proclamar-se campió de la fase regular de Lliga Nacional per tercera vegada als últims quatre anys. L’única temporada que els ontinyentins no haurien aconseguit aquest triomf seria la passada, i perquè l’equip en eixe moment dirigit per Nico Sánchez va disputar la lliga EBA. Aquesta dada demostra que el bàsquet a Ontinyent ha sabut fer les coses molt bé i que són un dels equips referència de la Comunitat Valenciana.

Una hipotètica victòria dels homes de Saúl Blanco tindria a més un premi extra, i és que a banda de la ja assegurada victòria extra a la segona fase i del títol de la fase regular, ser primer també suposaria evitar a la segona fase enfrontar-se als dos equips que han aconseguit vèncer als col·legials aquesta temporada. Un d’ells, el Jorge Juan, ja l’ha evitat segur, però en cas de victòria també ho farien amb el CB Altea, l’únic equip que casi guanya a Ontinyent i que va aconseguir vèncer-los a Altea. El rival del seu grup amb el que coincidirien seria el CB La Vila.

Respecte als rivals del Grup A, davant dels que haurien de creuar-se en la segona fase, si l’Eset Ontinet fora primer evitaria al Jovens Eliana, millor equips fins ara de la categoria, ja que sols ha perdut 2 partits en tota la temporada. S’enfrontaria segur al CB Manises i l’altre rival seria el Miarco Petraher. En cas de perdre, a banda del Jóvens L’Eliana, l’altre rival podria ser el CB Onda o El Pilar.