L’Alumnat i el personal docent i no docent dels 8 centres educatius que ofereixen formació d’ESO en Ontinyent rebrà en 2023 formació en primers auxilis, gràcies a un programa posat en marxa per la regidoria d’Educació i el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent.

En concret, el programa s’iniciarà al voltant del proper mes de març en una primera fase en la que es formarà al personal administratiu, de serveis i part del professorat, per a posteriorment formar-se a la resta de professors i professores i a l’alumnat. La formació, coordinada pel Dr. Pedro Aldana, inclourà l’explicació de la cadena d’actuacions per a atendre emergències en matèria de primers auxilis, aix´com explicacions específiques d’aspectes com les maniobres de RCP (reanimació cardio-pulmonar).

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que “es tracta d’una formació que considerem molt important, perquè amb ella podem contribuir a que l’alumnat i també el personal dels centres sàpia actuar davant situacions en les quals una reacció ràpida pot marcar la diferència per a salvar una vida”.

Óscar Borrell agraïa al Departament de Salut el seu treball i col·laboració “per fer arribar a l’àmbit educatiu una formació específica com aquesta, que pot ajudar a salvar vides”. En el projecte s'implicarà tot el personal del departament Xativa-Ontinyent que treballa en la ciutat.