Que estigam ja prop d’acabar aquest 2022 suposa que el 2023 està al girar el cantó, un any recordem molt important per a la ciutat d’Ontinyent i tota La Vall d’Albaida en general ja que es quan , per fi després d’anys i reivindicacions, el nou hospital d’Ontinyent començarà a funcionar després de la seua construcció.

L'Ajuntament d'Ontinyent duplicarà l'ample de les voreres i crearà una nova rotonda en els accessos al nou Hospital de la ciutat, actualment en construcció. En concret, el consistori ha tret a licitació per 334.477,94 euros Iva inclòs la contractació de les obres del projecte de millores d'urbanització en la parcel·la del nou hospital, situada en el polígon “Casa Balones”, plantejada per a adequar les voreres, bandes d'aparcament i vials de circulació a les noves necessitats que generarà l’ús d'aquest nou edifici sanitari.

En l'actualitat, la parcel·la de 25.000 m² on es construeix l'Hospital està delimitada per una vorera l'amplària de la qual és de 1,50 metres en tot el seu desenvolupament, que s'ampliarà fins als als 4 metres una vegada executat aquest projecte. La nova vorera a realitzar en el front de façana de l'hospital, concretament la que afecta el carrer del metge José Riera Roig, es realitzarà ocupant l'espai que actualment es destina a aparcament de cordó. Als carrers laterals i posterior de l'hospital no s'eliminarà l'actual estacionament en cordó ja que l'ampliació de la vorera es realitzarà eliminant un dels sentits de circulació rodada. D'altra banda, es crearà una nova rotonda en la intersecció del carrer del metge José Riera Roig i del carrer del metge Rafael Rovira Tortosa, amb l'objectiu de millorar el trànsit i també les entrades i eixides fins a la zona d'estacionament del nou hospital. Les empreses podran presentar ofertes fins al pròxim 15 de novembre, i l'actuació una volta adjudicada tindrà un període d'execució de 5 mesos.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que aquesta obra “és una més de totes les actuacions que ha fet l'Ajuntament per a fer possible que pugam comptar amb un nou Hospital en les millors condicions possibles. A més de les múltiples gestions per a afavorir la construcció per part de la Generalitat, que van incloure la compra per prop de 2 milions d’euros i cessió dels terrenys en els quals s'ha edificat, s'han fet altres actuacions com la connexió de l'accés amb l'anell ciclopeatonal, la dotació a la parcel·la d'electricitat o les millores en la xarxa de clavegueram, tot a càrrec de l'Ajuntament. Ara, amb aquesta nova actuació, volem millorar les condicions per a l'accés tant per als vianants com en vehicle”, manifestava.