Pediatres de tota Espanya es reuneixen aquesta setmana a València per a abordar els últims avanços en malformacions congènites en l'en la 43a Reunió Anual de l'Estudi Col·laboratiu Espanyol en Malformacions Congènites (ECEMC) i el Curs d'Actualització sobre la Investigació dels Defectes Congènits. Així ho han anunciat des de l'organització de tots dos esdeveniments, que se celebren del 10 al 12 de novembre a València i que coordinen tres hospitals, entre ells el General d’Ontinyent.

L'obertura oficial de la reunió serà a càrrec del president de l'Associació Espanyola de Pediatria (AEP), Luis Carlos Blesa, qui parlarà sobre la importància de la col·laboració en aquesta matèria.

Li seguiran diverses taules redones i tallers, en els quals s'abordaran aspectes com les causes prevenibles dels defectes congènits, la investigació de casos de malalties rares sense diagnòstic, el diagnòstic genètic a partir de les dades clíniques, la metodologia de la xarxa clínica del ECEMC i la patologia fetal.

Així mateix, es debatrà sobre els principals problemes que el professional sanitari es troba en la consulta pediàtrica davant pacients amb defectes congènits. En concret, es tractarà la detecció precoç d'alteracions, el diagnòstic clínic la realització de proves complementàries, el diagnòstic molecular, la informació a la família i el seguiment del pacient.

La trobada finalitzarà dissabte amb una classe magistral a càrrec del catedràtic d'Anatomia i Embriologia Humana de l'Institut de Neurociències d'Alacant (CSIC-UMH) Salvador Martínez Pérez, qui parlarà sobre el desenvolupament del sistema vascular i la immunitat innata en el sistema nerviós central.