La renovació integral de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva ha avançat hui amb l'obertura d'exposició pública de la relació de béns i drets afectats per l'execució de les obres d'un dels trams, segons publicava ahir mateix el BOE.

Els afectats per les expropiacions en el recorregut entre Xàtiva i Ontinyent disposen ara de 15 dies per a presentar al·legacions a aquesta actuació inclosa en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana.

La inversió total s'ha xifrat per valor de 150 milions d'euros i està prevista que s'executen les obres a partir de 2024, amb un termini per a escometre-les estimat en 64 setmanes.

Aquests treballs contemplen la modernització de les vies i millores en túnels i passos a nivell per a poder eliminar restriccions de velocitat i disminuir el temps d'un viatge que, d'extrem a extrem, supera les 2 hores.

Una vegada es presente també la relació de béns i drets afectats per l'execució de les obres en el traçat entre Ontinyent i Alcoi, l'aprovació de tots dos trams està planificada per al primer trimestre de 2023 per a, seguidament, licitar les obres al complet des del municipi alcoià fins a Xàtiva.