La Fiscalia Anticorrupció manté la pena de huit anys de presó per a l'expresident de la Diputació i actual alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i ha advertit: "Amb els contractes d'alta direcció en Divalterra en 2015 i 2018 va haver-hi un pacte polític per a col·locar a determinats membres d'un partit o un altre i, a més, crebant a les arques públiques". "Ací es va construir una ficció legal per a possibilitar contractacions". Així es va pronunciar el fiscal encarregat d'aquest procediment, Pablo Ponce, durant l'exposició de conclusions que va tindre lloc ahir en el judici

La resta d'acusacions populars, la que representa a Acció Cívica i al PP, també han mantingut els seus escrits i s'han adherit a les peticions del fiscal. Les defenses, per part seua, han sol·licitat l'absolució per als representats i la condemna en costes a les acusacions populars.

D'aquesta manera, Fiscalia requereix huit anys de presó per a Rodríguez, així com per al qual fora el seu cap de gabinet en la corporació provincial, Ricard Gallego, per a l'assessor Manuel Reguart (tots dos per cooperació necessària) i per als dos exgerentes de l'empresa pública Divalterra, Agustina Brines (per Compromís) i José Ramón Tiller (pel PSPV) per delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat en document oficial.

A més, el fiscal demana per a les set persones contractades com a càrrecs d'alta direcció sis anys de presó: un per falsedat documental i cinc més per malversació de cabals per cooperació necessària; i altres sis per al lletrat-assessor de Divalterra, Jorge Cuerda, i un altre gerent, Xavier Simón, per falsedat, malversació i prevaricació.

El fiscal, que ha defensat l'actuació de jutges i policies en aquest procediment malgrat les crítiques de les defenses, ha qüestionat davant el tribunal els contractes d'alta direcció efectuats en Divalterra: "Es van fer al marge de la legalitat".

Sobre aquest tema, ha explicat que aquests contractes no estaven justificats, motivats ni destinats a un concret treball, al mateix temps que ha assenyalat: "Aquests contractes constitueixen una argúcia legal per a saltar-se la normativa i col·locar a determinats membres d'un partit polític o un altre".

En aquesta línia, el fiscal ha detallat que els contractes d'alta direcció en 2015 i 2018 en Divalterra tenen com a "única" qualificació, mèrit i capacitat "la seua adscripció a un determinat partit o la seua afinitat al partit o a les persones que estan dins d'aquest", ha postil·lat. I ha afegit: "Un pacte polític no és causa de motivació per a una contractació pública".

Recordem que el pròxim dilluns serà el torn per a que la defensa expose les últimes conclusions i no serà fins al dia 30 quan es done per conclòs un judici que va començar a finals de setembre.