Una Jornada de treball amb els departaments de salut aborda hui a València el repte d'una sanitat sostenible, els efectes del canvi climàtic sobre la salut i la necessitat imminent d'abordar accions per a reduïr la petjada de carboni en la Sanitat després de realitzar-se un programa pilot.

Aquest programa pilot ha sigut impulsat des de l'àrea d'Innovació que la Fundació FISABIO manté en del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent i que és referent en sostenibilitat sanitària havent aconseguit diversos guardons d'àmbit europeu pel seu lideratge a impulsar accions per a reduir les seues emissions de GEI i sensibilitzar a la resta d'institucions sanitàries sobre aquesta necessitat i en la lluita contra els efectes del canvi climàtic.

En finalitzar la Jornada, es donarà a conéixer els resultats d'aquest càlcul com a peça fonamental abans d'abordar accions que reduïsquen les emissions de GEI. Aquest treball previ serveix també per a dirigir les accions cap als punts on més necessite cada Hospital en particular a l'hora d'establir la seua pròpia reducció d'emissions de GEI.

Durant la primera part se sensibilitzarà sobre l'impacte del canvi climàtic sobre la salut, l'adaptació i mitigació dels seus efectes sobre les persones i la urgència i necessitat d'implantar polítiques de sostenibilitat en els centres sanitaris.

La idea final del matí és sensibilitzar a la Sanitat pública valenciana sobre la importància d'emprendre iniciatives per a reduir la petjada de carboni i dur a terme accions de sostenibilitat.

A la vesprada es mostrarà l'anomenat “huellatón”: el càlcul de la seua petjada de CO₂ dels hospitals de de Sant Vicent del Raspeig, Sagunt, Elx, Marina Baixa, Requena, Sant Joan, Alcoi, Castelló, Elda, Dr.Peset, Gandia, els onze que han participat en aquest programa pilot.