Efectius de la Guàrdia Civil de València han detingut als quatre integrants d'un grup criminal que operava en la localitat valenciana d'Albaida. Entre els delictes que se'ls imputen, es troben diversos delictes contra el patrimoni, contra les persones i pertinença a grup criminal.

L'Operació 'TEGMINE IV' va començar després de tindre coneixement els agents de nombrosos delictes de diversa índole que estaven tenint lloc a Albaida (robatoris i furts a l'interior de vehicles, furt i ús de vehicles de motor, danys, lesions, amenaces i usurpació de béns immobles).

Després de nombroses perquisicions, els agents van identificar als quatre autors d'una vintena de delictes en la localitat. El 'modus operandi' dels identificats era el següent: després de la usurpació d'un immoble, des del mateix i de forma organitzada, eixien en horari nocturn per la localitat d'Albaida i recorrien els seus carrers realitzant diferents fets delictius.

La detenció de tres d'ells, homes d'entre 18 i 26 anys i de nacionalitats espanyola i búlgara, va tindre lloc al començament del mes d'octubre.

Fruit de la rapidesa amb la qual es van practicar aquestes detencions, es va aconseguir identificar a l'habitació integrant del grup criminal: un home de 19 anys i de nacionalitat marroquina, qui va ser detingut dies després després d'haver dut a terme delictes contra els agents de l'autoritat i lesions greus a una dona de la localitat. Aquest individu ha ingressat a la presó provisional.

Els delictes que se'ls imputen, 20 fets delictius, són: delictes contra el patrimoni (robatori/furt en interior de vehicles, robatori/furt i ús de vehicle de motor, danys, usurpació de béns immobles), delictes contra les persones (lesions, amenaces, usurpació d'identitat, atemptats contra agents de l'autoritat i lesions greus) i delicte de pertinença a grup criminal.

En l'operació han participat agents de la Guàrdia Civil d'Ontinyent i d'Albaida. A més, ha col·laborat la Policia Local d'Albaida. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d'Ontinyent.