Millorar la imatge i estat de la Plaça Major d’Ontinyent ha estat una reivindicació reiterada del Partit Popular que, de moment, no ha trobat cap resposta per part del govern majoritari de la Vall ens Uneix.

Des del grup municipal del PP consideren que la reurbanització de la Plaça Major d’Ontinyent no pot esperar més. Així mateix, expliquen des del PP, la millora en este sentit podria ser també un bon punt de partida per a la tant necessària revitalització del carrer Major, molt afectat per la merma de comerços, cases degradades i baixos tancats.

En paraules del regidor del PP i membre de la comissió d’Urbanisme, Paco Penadés, «la Plaça Major deuria ser la millor carta de presentació de la nostra ciutat, però la realitat és que qui ens visita es troba amb una plaça plena de cotxes, un descampat als peus del Campanar de Santa Maria i un solar indigne».

Així mateix, explica Paco Penadés, «per a poder urbanitzar els terrenys pròxims al Regall, s’haurien d’adquirir els solars que encara són privats per a poder projectar una zona d’aparcament o una zona verda que complemente l’entorn del Campanar de Santa Maria i el MAOVA. Estes actuacions ajudarien a fer desaparèixer els cotxes municipals de la plaça, que amb un nou paviment i mobiliari adient, podria fer que Ontinyent tinga la Plaça Major que mereix».

Paco Penades - denuncia Plaça Major

La resposta de La Vall ens Uneix també va ser a través dels nostres micròfons, on Joan Sanchis, regidor de Territori, explicava que és qüestió de priorització i que actualment estan en marxa les obres de La Glorieta, que va demanar la ciutadania, després anirà la plaça de la Concepció i el museu tèxtil, i que la plaça Major és, el lloc de destí final.

Joan Sanchis matisa que "en cap cas és un oblidat la situació de la plaça Major, simplement estem actuant en molts llocs distints perquè els recursos són els que són, tant de capacitat tècnica per tramitar, com els recursos econòmics", pel que matisa "no és un oblit, es realitzarà a la pròxima legislatura, de moment estem treballant on va escollir la gent".

Respecte al punt que la plaça Major és la presentació d'Ontinyent, explica que "realment el punt de presentació és la zona de Paduana, una zona a la que estem actuant i estem canviant-la", i recordava que "durant les legislatures populars no es va fer res, ni tan sols es va adquirir cap solar dels que ara reclamen que comprem", dels que diu "estem en negociacions, però no es senzill, ja que hi ha molts propietaris, però estem treballant en això".

Respecte a les idees del Partit Popular explica Sanchis que "totes les idees són ben rebudes i les estudiarem" i informa respecte a eixa plaça Major que "començarem la pròxima legislatura amb un concurs d'idees perquè siga la plaça que tot Ontinyent vulga".

Joan Sanchis - resposta al PP