La situació epidemiològica continua millorant a La Vall d'Albaida. Si ja el passat divendres explicavem que la comarca ja es trobava en risc mitjà de contagis, la situació no ha fet més que millorar i és que, per exemple, sols s'han notificat contagis en tres municipis.

La capital, Ontinyent, continua baixant el nombre de casos actius, i és que si acabavem la passada setmana comentant que els casos actius baixaven de 69 a 55, en aquesta ocasió la xifra s'ha establert en 39 casos, el que significa un descens de 16 actius i que la capital de la comarca s'instaura en risc mitjà, amb una taxa de 109.06 per cada 100.000 habitants. El municipi ha notificat 8 nous contagis en els citats 4 dies.

L'únic municipi que ha augmentat el nombre de casos actius en l'última actualització ha sigut L'Olleria, que ha passat de 14 a 18 casos després de notificar 7 pcr positives als últims 4 dies i que comporta que la taxa augmenta a la ciutat per a situar-se en 216 per cada 100.000 habitants.

El tercer dels municipis que ha notificat pcr positives, o millor dit pcr positiva ja que sols és 1, és Llutxent, que continua en risc extrem de contagis, però que  mantè la tendència descendent situant-se en 11 casos actius i una taxa de 472 per cada 100.000 habitants.

El municipi amb major milloria de la situació és Benigànim, que després de no notificar cap prova PCR positiva passa de 18 a 8 casos actius i passa directament de risc extrem a risc mitjà, amb una taxa que es redueix de més de 300 a sols 138 per cada 100.000 habitants.

També millora la taxa als municipis d'Albaida (passa de 7 a 6 actius), Bocairent (de 9 a 8) i Castelló de Rugat (de 3 a 0 casos). Mantenen la mateixa incidència, i també sense nous casos notificats Atzeneta d'Albaida (1), Benissuera (1), Guadassèquies (1) i La Pobla del Duc (2).

Així doncs, actualment hi hauria a la comarca 95 casos actius de covid-19, un total de 29 casos menys que el divendres passat i s'han notificat 16 nous casos als municipis d'Ontinyent (8), L'Olleria (7) i Llutxent (1).