La CV-60 continua donant notícies terribles. A la víctima de fa poc més de dos mesos es va unir aquest dissabte per la nit una nova víctima mortal, de nou en un accident i de nou en un xoc frontal en el quilòmetre 13 d’eixa CV-60, a l’altura de La Pobla del Duc.

Una jove de 25 anys va morir en l’accident de trànsit a la citada CV-60, quan el vehicle que conduïa va xocar frontalment amb una furgoneta, els ocupants de la qual també van resultar ferits.

La conductora del turisme va quedar atrapada a l'interior del vehicle. Els bombers van haver d'excarcerar-la i van col·laborar en les tasques inicials de RCP, segons detallava el Consorci Provincial de Bombers de València. Finalment no es va poder fer res per salvar la seua vida. Els ocupants de la furgoneta van ser atesos amb ferides lleus.

Així doncs un nou accident, en aquest cas mortal, a una carretera que està convertint-se en un autèntic punt negre, el desdoblament de la qual és un tema de constant debat, un debat que ha tornat a posar damunt de la taula aquest dilluns La Vall ens Uneix.

El regidor La Vall Ens Uneix, Joan Sanchis ha destacat que el el segon accident mortal en 3 mesos mostra “de la pitjor manera” la urgència en desdoblar el tram Terrateig-l’Olleria de la carretera CV-60. El diputat comarcal de la formació a la Diputació de València, Joan Sanchis, apuntava que “tot aquest tram és un punt negre, ja que esta carretera es va construïr inicialment per a ser autovia, i succesos com el d’aquest diumenge es deuen a xocs frontals”.

//

Sanchis afegia que “no es pot perdre ni una vida més per no donar compliment a un acord de fa més de 15 anys”, en alusió al document signat en 2005 per la Generalitat i el Govern d’Espanya pel qual el Ministeri de Foment es feia càrrec d'acabar l'Autovia Central (A 7/CV-40) i el Consell l’autovia CV-60, al doble tram de 20 quilòmetres entre Terrateig i l’Olleria. Dècada i mitja després, la pròpia Conselleria ha col·locat radars i limitat la velocitat a 80 kilòmetres per hora en alguns trams, “cosa que suposa un reconeixement tàcit al perill d’una carretera pensada per circular amb velocitat d’autovia, però no en doble sentit”, remarcava.

El diputat també assenyalava que “no sols és qüestió de seguretat, sinò també és una necessitat per al desenvolupament i creixement econòmic dels nostres pobles i ciutats i les seues indústries, ja que és l’eixida més directa dels productes de La Vall d’Albaida a la costa i a tot el corredor mediterrani, una volta es connecte amb l’autopista AP7, i és una via de connexió fonamental entre els propis pobles de la comarca”.

Joan Sanchis recordava que en octubre de 2019 el grup de La Vall Ens Uneix va presentar una moció a la Diputació de València perquè aquesta reclamara a la Generalitat que posara en marxa l’obra. “Dos anys després, no és que estem igual, estem pitjor, perquè hem perdut vides humanes en xocs frontals que no s’hagueren donat amb la carretera desdoblada. Esta actuació no pot seguir més temps en l’oblit”, concloïa.

//

Finalitzava el regidor explicant que “s’ha posat en marxa el xicotet tram que faltava per construir per arribar fins a Gandia per estalviar uns minuts als turistes, però no el de Terrateig L’Olleria per salvar vides a un punt negre”.

//