En aquesta primera actualització de covid-19 per municipis de la setmana, ja sabeu que hi ha dos, han millorat tots els indicadors a la comarca de La Vall d'Albaida, però d'altra banda ha empitjorat la situació a la capital, Ontinyent.

Comencem precisament per les males noticies, i és que Ontinyent ha sofert un repunt de casos de covid-19 actius, és a dir, els notificats als últims 14 dies. La capital ha passat de 34 a 39 casos actius després de notificar-se 10 noves PCR positives, però sobretot de sumar-se estes 10 a les 17 que informàvem el passat divendres. La taxa torna a augmentar un poc, però Ontinyent manté el risc mitjà de contagis.

L'altra cara de la moneda són Albaida, Benigànim i Bocairent. Tres municipis que sumaven entre els tres 15 casos actius el passat divendres i que en l'actualització de hui sols tenen 1 cas a Albaida. Així doncs, Albaida passa de 5 a 1, Benigànim de 4 a 0 i Bocairent de 6 a 0. També ha millorat la situació a Guadassèquies (d'1 a 0), La Pobla del Duc (de 2 a 1), Llutxent (de 4 a 3) i L'Olleria de 13 a 11. De tots aquests municipis sols s'ha notificat 1 cas a L'Olleria, la resta no hi ha cap cas nou.

En la part negativa cal lamentar l'augment de casos a Aielo de Malferit (de 0 a 1), Fontanars dels Alforins (d'1 a 2) i Montaverner (de 0 a 1), tots ells notificant 1 nou cas.

Així doncs, la comarca compta amb 59 casos actius, 11 menys que en la del divendres passat, mentre que s'han notificat 14 nous casos, 5 menys que divendres, repartits en Ontinyent (10), Aielo de Malferit (1), Fontanars dels Alforins (1), L'Olleria (1) i Montavener (1).