La Vall d'Albaida ha superat una nova actualització de casos covid-19 per municipis sense augmentar la incidència, però en aquest cas tampot ha aconseguit reduir-la i manté els 32 casos que ja tenia al acabar la passada setmana.

La situació millora a Ontinyent, on de nou s'ha reduit la incidència acumulada, baixant els casos actius de 13 a 11 i situant-se la IA a 5 punts del risc 'normalitat '. A pesar de les bones notícies, s'han notificat dos nous positius a la capital de La Vall d'Albaida,

Els municipi amb pitjor situació actualment són Aielo de Malferit, que torna a augmentar el nombre de casos actius per a situar-se en 4 després de notificar dos nous positius en aquest inici de setmana, i Castelló de Rugat, també amb 4 casos actius en augmentar en un nou cas. També empitjora als municipis d'Agullent, que torna a tindre 1 cas actiu i que arriba als 100 des de l'inici de la pandèmia i Llutxent que tenia 1 cas i passa a tindre 2.

La situació es manté igual, i sense nous casos a Albaida, Benissuera, La Pobla del Duc i L'Olleria, tots amb 1 excepte Albaida amb 7. D'altra banda millora la situació a Benigànim i Fontanars, que els dos teníen 1 cas i ja no tenen cap.

En total doncs, 32 casos actius a la comarca, els mateixos que el passat divendres, i un augment de 7 nous casos positius, repartits en 2 a Ontinyent i Aielo de Malferit i 1 a Agullent, Castelló de Rugat i Llutxent. La situació doncs, es mostra molt més controlada que fa un any en aquestes dates, on els casos eren molt superiors, el que va donar pas a una segona onada destructiva en el pont d'octubre, a més cal recordar que s'ha iniciat ja la vacunació de la tercera dosi als majors de les residències i els immunodeprimits, pel que la situació s'espera que continue millorant de cara a eixa nova normalitat que entrarà en vigor el 8 d'octubre.