Després de la tempesta sempre arriba la calma. És una expressió que aquesta setmana podriem aplicar a la perfecció, ja que s'espera que el sol siga protagonista del cap de setmana després d'una setmana de pluges, però que també es pot utilitzar a la comarca en aquesta cinquena onada de la covid-19.

Després de començar agost amb la incidència acumulada duplicant, i més, el risc extrem de contagis, en la primera actualització d'aquest setembre La Vall d'Albaida ha deixat d'estar en risc alt de contagis, baixant ja dels 150 per cada 100.000 habitants.

La clau d'aquesta reducció son les poques PCR positives notificades aquesta setmana. Per exemple Ontinyent, venia de notificar 20 positius en 4 dies, i en els últims 3 han sigut sols 7, reduint els actius fins a 55 i prop de baixar d'eixos 150 per cada 100.000 habitants, a pesar que es mantè en risc alt.

Benigànim i Llutxent eren els dos municipis que mantenien el risc extrem, junt al cas de Benissuera, i a pesar que els dos localitats es mantenen encara molt per damunt dels 250 per cada 100.000 habitants, els dos municipis han reduit la incidència. En el cas de Benigànim ha passat de 20 a 18 casos actius, notificant sols 1 PCR positiva, el que suposa una taxa de 310, mentre que Llutxent també ha notificat 1 PCR positiva i baixa fins als 13 casos actius i una incidència de 559.

Després d'Ontinyent, el segon municipi que més casos ha notificat ha sigut L'Olleria, amb 3 noves PCR positives, però que així i tot ha vist com els casos actius tornaven a baixar a 14 (tenia 18), i la incidència se situa en 168.

La resta de proves positives d'aquesta setmana han arribat a Albaida, que així i tot mantè els 7 casos actius i per tant la incidència de 118, i La Pobla del Duc, únic municipi de tota la comarca que ha sofrit un augment de casos passant a 2 actius, però la taxa continua per baix dels 100.

Els municipis d'Atzeneta d'Albaida, Benissuera i Guadassèquies mantenen el cas positiu que tenien, mentre que Bocairent passa de 10 a 9 actius. Quatretonda i Aielo de Malferit son les millors notícies, sobretot el segon, ja que passen de tindre 1 i 4 casos a desaparèixer de la llista de municipis amb casos actius.

Així doncs, un total de 124 casos ara mateix actius a la comarca segons l'última actualització de la Conselleria de Sanitat, el que suposa 29 casos menys que el dimarts degut a eixos 15 nous casos notificats, una xifra que dimarts era de 41.