Ja ha acabat agost, pel que és temps de parlar de l’atur. A la Vall d'Albaida l'atur registrat a l'agost de 2021 és de 6760 aturats, és a dir, hi ha 313 aturats més que en el mes anterior i 322 menys que en el 2020, és a dir un increment mensual de 4’85% i una disminució anual de 4’55%.

Quant a la contractació, a La Vall d'Albaida s'han registrat 1510 contractes aquest agost de 2021, la qual cosa ha suposat 113 contractes més que en el 2020 és a dir un 8’09% d'increment interanual. Per gèneres, 587 han estat a dones (38’87%) i 923 a homes (61’13%). La contractació indefinida mensual d'agost de 2021 és de 182 contractes (12’05%) i la contractació temporal és de 1328 contractes el que significa un 87’95%. Respecte el 2020, la indefinida augmenta en un 46’77% i la temporal augmenta en 55 contractes, un 4’32%. Els contractes a temps parcial són un 32’98% respecte als de jornada completa, un 67’02%.

Segons expliquen des d’UGT-PV, les dades del Servei Públic d'Ocupació relatius a l'atur registrat del mes d'agost en aquestes comarques registren la tendència habitual del moment: el mes tanca amb un increment de l'atur, a causa de la temporalitat del mercat laboral que sofrim.

En aquest sentit, Raül Roselló, Secretari General Comarcal d'UGT-PV assenyala que “aquestes dades reflecteixen la persistència d'un mercat laboral amb els mateixos defectes prepandèmics i en el qual encara no s'albira una recuperació clara. Seguim instal·lats en l'estacionalitat i en la contractació temporal, per la qual cosa es fa fonamental un canvi de model productiu, basat en un turisme de qualitat, en una indústria forta i en una economia verda. Aquest objectiu requereix de compromisos a mitjà i llarg termini en polítiques econòmiques que prioritzin la indústria, el desenvolupament tecnològic, la innovació, i la transició a un model de creixement necessàriament més respectuós amb el medi ambient”..

//

Per a Roselló: “és fonamental una pujada del SMI, que augmentarà el consum i per tant la creació d'ocupació i el creixement econòmic”. Pel mateix sentit es manifestava el Secretari d’Organització, Josep Vicent Esteve a Ràdio Ontinyent, on explicava també la necessitat de reformar la contractació.

//