La Junta de Festes d’Albaida es va reunir ahir amb una decisió que prendre, si van avant amb les festes de Moros i Cristians o no. La decisió era clara, sí que volen festes, però més clara era també la condició “no desfilaran en batalló”.

I és que a pesar que la normativa que ja vam explica a la Cadena Ser semblava que el batalló seria obligatori per a totes aquelles entrades que vullgueren realitzar-se, el cert és que en l’últim comunicat amb la normativa per a poder dur endavant les festes no es parla en cap moment de desfilar en forma de batalló. Des d’Albaida ho tenen clar “a falta duna confirmació que deuria arribar als pròxims dies, l’entrada es farà”, explicava el president Vicent Bellver, que reconeix que “hem parlat amb membres de la Conselleria de Sanitat i ens han explicat que no hi haurà problemes”.

Fonts consultades per Ràdio Ontinyent indiquen que la normativa s’espera que arribe el pròxim dia 7 d’octubre i l’estudiaran contrarellotge per estar preparats per eixir el dia 10, en forma, a priori, d’esquadra reduïda com es va fer a Lleida el passat cap de setmana i no en forma de batalló. Amb la celebració de les festes el pròxim 10 d’octubre, aquest any no serà el dia 9 com de costum, la d’Albaida serà la segona entrada, ‘entraeta’ en aquest cas, que se celebre a la Comunitat Valenciana, després de la que el dia 9 tindrà lloc a Paterna.

Per primera vegada Albaida no ha programat l’entrada per al dia 9 d’octubre, i segons explica Vicent Bellver és perquè “com a priori no anava a celebrar-se, vam decidir realitzar el concert i la presentació de l’himne el que era el dia gran de les festes, pel que ara hem d’ajornar un dia eixa ‘entraeta’.

//

Així doncs, a l’espera de confirmació oficial, el pròxim diumenge 10 d’octubre s’obri una nova etapa en les Festes de Moros i Cristians a la comarca, ho farà amb la primera de les desfilades i acostant-nos, cada vegada més, a la nova normalitat.