L’accident mortal del passat divendres ha tornat a posar en primera plana els problemes generats per la no finalització del tram de 20 quilòmetres de la CV-60 entre Terrateig i L’Olleria. Una carretera que fa quasi 20 anys es va dir que es desdoblaria i que encara a dia de hui no s’ha realitzat.

Els sindicats CCOO i UGT, juntament amb les confederacions empresarials de les comarques afectades han informat d’una sèrie de punts pel que és necessària l’actuació a la carretera. Expliquen que és una infraestructura necessària i imprescindible, encaminada a vertebrar la xarxa viària de La Safor i aportant un valor logístic extraordinari. Permetrà que Gandia tinga una connexió amb l'AP-7, enllaçarà amb la carretera nacional N-332, evitarà una part important de l'abundant trànsit i millorarà la seguretat vial i connexió de la Safor amb altres comarques.

Afirmen també que és una infraestructura sostenible i resilient enfocada a promoure la industrialització sostenible i a fomentar la innovació d'acord amb els criteris de l'objectiu 9 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU. També que facilita la connexió de La Safor amb les Comarques Centrals, millorant l'accés cap a i des de La Costera, La Vall d'Albaida, l'Alcoià i La Marina Alta.

//

“La CV-60 beneficia als ciutadans, a les empreses i al transport de mercaderies. Es tracta d'un corredor que permet tots els tipus i mitjans de mobilitat i que per tant afavoreix al teixit industrial i al transport de persones, afavorint el comerç i el turisme”, expliquen.

Els fons NEXT GENERATION de la Unió Europea són una oportunitat per a La Safor, que permetran abordar infraestructures com el tren Gandia-Dénia i l'autovia CV-60. “La nostra comarca no pot continuar deixant passar oportunitats, si vol avançar cap al futur i crear oportunitats per als joves”, expliquen des d’UGT La Safor.

Problemes que se solucionarien amb el desdoblament

Al citat comunicat conjunt, es refereixen a tres problemes clau que se solucionarien amb l’actuació a la CV-60:

- La completa finalització de l’autovia del Morquí CV-60 i els enllaços a les vies d’alta capacitat són una infraestructura necessària per a la vertebració del territori, la millora de les comunicacions en benefici de les persones, l’impuls de l’activitat i el teixit socioeconòmic des del diàleg i la concertació social, el canvi del model productiu orientat a la creació de riquesa i llocs de treball de qualitat, i la generació d’oportunitats de desenvolupament sostenible que permeten als habitants actuals i futurs viure millor en el seu entorn.

- La reivindicació de la CV-60 ha sigut una constant des de fa dos dècades que ha generat amplis consensos entre institucions i els interlocutors socials. Expressió recent d’eixos consensos són la referència permanent a la rellevància de la CV-60 en la planificació estratègica acordada des del diàleg social en els diferents pactes territorials per l’ocupació i el desenvolupament, tant en els diagnòstics inicials elaborats el 2017 com en l’actualització de les estratègies territorials d’ocupació prioritàries acordades el 2020. En eixe sentit, el pla Uneix 2019-2030 de la Generalitat per a la mobilitat, les infraestructures i el transport, coincideix i expressa compromisos respecte de la CV-60 en la mateixa línia que l’expressada aclaparadorament per una immensa majoria de representants institucionals i socials de les nostres comarques, i també, encertadament, així s’arreplega en l’esborrany del document del Pla d’Acció Territorial de les Comarques Centrals, encara en fase d’elaboració.

- A l’entendre de les organitzacions que impulsem aquesta declaració, la proposta de traçat que ara presenta la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per al tram Palma de Gandia - Gandia, de connexió de la CV-60 amb la N-332, és clarament la millor opció, des de paràmetres de rigor i consensos plenament consolidats, i recolzem plenament l’execució del projecte plantejat, la qual cosa traslladarem formalment a la Generalitat. Des d’aquesta premissa, entenem també que caben propostes, si és el cas, de millores per a la integració paisatgística, impactes visuals o acústics, la continuïtat de les vies rurals i sèquies de reg o el disseny de noves vies per a vianants i ciclistes.

//

El Diputat comarca de La Vall d’Albaida, Joan Sanchis, també demana que s’acceleren les obres

El diputat comarcal per La Vall Ens Uneix a la Diputació de València, Joan Sanchis, va destacar que eixe nou accident registrat el passat divendres a la CV-60, a l’altura de Castelló de Rugat, "demostra com d’urgent és desdoblar una carretera que va construir inicialment per a ser autovia, i que a hores d’ara és tota ella un punt negre”.

El diputat recordava què han passat de més de 15 anys des que Generalitat i Ministeri van signar l’acord pel qual Foment es feia càrrec d'acabar l'Autovia Central (A 7/CV-40) i el Consell l’autovia CV-60, al doble tram de 20 quilòmetres entre Terrateig i l’Olleria.

Joan Sanchis afegia que esta connexió “no sols és clau per a la seguretat dels nostres veïns, veïnes i turistes, sinó també per al futur econòmic de la comarca”, ja que “és l’eixida més directa dels productes de La Vall d’Albaida a la costa i a tot el corredor mediterrani, una volta es connecte amb l’autopista AP7”.

//

Des de La Vall Ens Uneix es demana a la Conselleria d’Obres Públiques que faça tot allò possible per traure endavant quant abans i sense dilacions esta reclamació de tants anys i que tant està costant de fer realitat”, afegia, “una infrastructura, la manca de la qual està costant vides humanes i impedint un millor desenvolupament econòmic per als nostres municipis”, concloïa.