Des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ja informaven a primera hora del matí del gran repunt de casos que havien sofert, passant de poc més de 30 casos actius a quasi 120, un fet que en les dades actualitzades per municipis s'ha pogut contrastar.

Ontinyent ha tornat a multiplicar els casos actius. Si el passat divendres acomiadavem la setmana amb les males notícies que el municipi triplicava els casos actius, passant de 5 a 17, en aquest cas tornen a duplicar-se, i ja son 37 els casos actius, una taxa que supera els 100 per cada 100.000 habitants i 20 nous contagis en poc més de 4 díes per acumular ja des de l'inici de la pandèmia 3.466 casos.

L'altre municipi que preocupava era Castelló de Rugat, que havia passat d'1 cas a 6 el passat divendres i que en aquesta actualització son ja 7 els actius, pel que continua en risc extrem. Preocupa ara també la situació a Salem, municipi de poc més de 400 habitants i que té 3 casos actius, 700 per cada 100.000 habitants de taxa en un municipi on no hi havia casos des del passat 16 de febrer, en el mes dur de la pandèmia.

La resta de municipis que han augmentat els casos son Albaida (de 0 a 1), Benigànim (d'1 a 2), La Pobla del Duc (de 2 a 3), L'Olleria (de 2 a 3) i Llutxent, que torna a la llista de casos actius després de no tindre'n cap des del 12 d'abril.

En total són 64 els casos actius que hi ha a La Vall d'Albaida que torna a estar en risc mitjà de contagis.