Si hi havia algun dubte després de les dades del dimarts de que la situació estava totalment descontrolada a La Vall d'Albaida, hui hem pogut eixir de dubtes. La situació ha tornat a empitjorar i la comarca està prop del risc extrem.

El municipi que continua fent patent aquest descontrol és la capital, Ontinyent, on de nou ha augmentat el nombre de contagis. En tan sols 3 dies han sigut 33 les PCR positives que han augmentat a 3.549 els casos des de l'inici de la pandèmia i que deixa prop de 100 (97) els casos actius actuals, amb una taxa de 271 per cada 100.000 habitants, en risc extrem.

L'Olleria és el segon municipi que més ha augmentat els casos actius, un total de 8 proves positives en 3 dies, i també el segon amb més casos actius, amb un total de 23 que suposen una taxa de 276 per cada 100.000 habitants. Preocupa ara l'augment a Llutxent, que ha passat en 1 setmana de no tindre cap cas actiu a tindre 9, 6 d'ells en sols 3 dies i una taxa de 386.

Altres augments considerables en aquestos 3 dies són els que han tingut lloc a Albaida (de 3 a 6), Benigànim (de 12 a 15) i sobretot a Fontanars dels Alforins, que dimarts no tenia cap cas actiu i hui ja compta amb 4.

Han augmentat en 1 cas els municipis d'Agullent (2), Aielo de Malferit (4), Atzeneta d'Albaida (2), Bèlgida (torna a tindre 1 cas, no tenia des del 19 de febrer), La Pobla del Duc (4) i Rugat (torna a tindre 1 cas, no tenia des del 5 de febrer). Montaverner augmenta en 2 casos (de 2 a 4).

Quant als municipis que mantenen la mateixa incidència que el dimarts estan Alfarrasí i El Palomar, els dos amb 1 cas actiu. Les bones notícies arriben de Bocairent (que baixa de 4 a 3) i Salem (de 7 a 6) i sobretot a Castelló de Rugat, que dimarts tenia 15 casos i hui sols té 10.

En total doncs, 197 son els casos actius a La Vall d'Albaida, el que deixa la comarca en més de 225 per cada 100.000 habitants. Pel que fa al departament Xàtiva-Ontinyent, de moment es mentè a la meitat d'incidència que la Comunitat Valenciana i fins i tot tres vegades menys que en altres departaments, segons Guillermo Jorques, director de salut pública de departament.