La pandèmia s'accentua a La Vall d'Albaida. Si fa unes setmanes la sitaució estava prop de poder estar controlada, en tan sols dos setmanes s'ha descontrolat. La comarca ha deixat d'estar en risc normalitat i s'acosta poc a poc a risc alt de contagis.

La clau d'aquesta escalada la trobem a Ontinyent, que de nou ha notificat 16 nous positius de covid-19 en tan sols 3 dies, per augmentar els casos actius des dels 37 fins als 48 i un total acumulat de 3.482 des de l'inici de la pandèmia.

La taxa més alta de la comarca la trobem a Salem. El municipi, de menys de 450 habitants, ja té 5 casos actius de covid-19, en una taxa superior als 1.200 per cada 100.000 habitants. També és alta la taxa a Castelló de Rugat, que amb 8 casos actius ja arriba quasi als 350 per cada 100.000 habitants.

Els altres grans augments de casos actius s'han donat a L'Olleria, que ha passat de 3 a 5, i sobretot a Benigànim, el segon municipi més castigat per la covid-19 a La Vall d'Albaida i que ha passat de tindre 2 actius a tindre'n 8.

Han augmentat els casos també a Aielo de Malferit i Albaida que han passat d'1 a 2 casos i Montaverner, que de no tindre casos des del passat 7 de maig, ha tornat a la llista també amb 2 casos actius.

Pel que fa als municipis que mantenen la incidència, a pesar que alguns d'ells sí que compten amb nous casos, són Agullent (2), Guadassèquies (1) i Llutxent (1). Les millors notícies arriben dels tres municipis on s'han reduit el nombre de casos actius: Bocairent (de 2 a 1), La Pobla del Duc (de 3 a 2) i sobertot Alfarrasí, que ha deixat de tindre casos.

En total són ja 87 els casos actius a la comarca de La Vall d'Albaida, quan arribem al cap de setmana amb les noves mesures anti-covid, que esperem que siguen efectives.